<
>

AZ maakt selectie Lazio bekend: eerste Europese duel Mijnans

Pro Shots

AZ maakte maandag de selectie bekend voor het UEFA Europa Conference League-duel met Lazio. De Alkmaarders spelen morgenavond om 18.45 uur tegen de ploeg uit Rome.

Sven Mijnans gaat zijn eerste trip in Europa maken met de club uit Alkmaar. De 22-jarige middenvelder speelde nog nooit een duel in een Europese competitie.

Debuut voor jeugdspelers
Twee Jong AZ'ers maken hun debuut in de selectie voor een Europese trip: Rome-Jayden Owuso-Oduro en Lewis Schouten. Keeper Owuso-Oduro zat in de Eredivisie al acht keer bij de selectie van de Alkmaarders. Bovendien had de 18-jarige vorige week nog een belangrijke en knappe redding voor AZ O18 tegen grootmacht FC Barcelona. Ook de 19-jarige middenvelder Schouten kwam die wedstrijd in actie. Schouten zat de laatste twee Eredivisiewedstrijden van AZ ook al bij de selectie.

Lazio kwam met moeite langs het Roemeense CFR Cluj-Napoca in de Conference League, maar doet het goed in de eigen competitie. Vrijdag wisten ze Napoli te verslaan met 0-1. De ploeg uit Napels verloor pas één keer eerder in de competitie.

De wedstrijd tussen Lazio en AZ is dinsdag om 18.45 uur op ESPN 2 te zien. De voorbeschouwing begint op diezelfde zender om 18.15 uur.