<
>

Geen Ajax-fans bij halve finale tegen Feyenoord

De gemeente Rotterdam heeft laten weten dat er geen Ajax-fans aanwezig zullen zijn bij de halve finale tegen Feyenoord, meldt RTL Nieuws. De wedstrijd wordt in de maand april gespeeld in De Kuip.

Beide clubs troffen elkaar in 2019 ook al in de halve finale. Ook in dat jaar waren de fans van Ajax niet welkom. Net als dit jaar, werd de wedstrijd toen gespeeld in Rotterdam. De gemeente ziet geen redenen om nu af te wijken van de beslissing die toentertijd is gemaakt. De supporters uit Amsterdam zijn niet welkom wegens ongeregeldheden uit het verleden.

Bekervervalsing
De supportersvereniging van Ajax is het niet eens met het bericht van de gemeente Rotterdam. "Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing", zegt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam. "In het kader van fair play en je club steunen in de halve finale van de beter zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn", zegt Nagtzaam tegenover RTL Nieuws.

"Gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord, zorg er nou eens voor dat uitsupporters wel welkom zijn. Dit gaat inmiddels al dertien of veertien jaar zo. In al die tijd zou je de boel toch op orde moeten kunnen krijgen. Maar dat is blijkbaar nog steeds niet het geval."