<
>

Fortuna stunt tegen Twente: eerste competitienederlaag in anderhalf jaar

Fortuna Sittard heeft een zeldzame 2-1 overwinning geboekt op de vrouwen van FC Twente. De vrouwen van FC Twente verliezen voor het eerst een Eredivisiewedstrijd sinds 26 september 2021. De zegetocht van 27 wedstrijden op rij komt daarmee ten einde. Door het verlies blijven de vrouwen van FC Twente steken op 42 punten. Daardoor houdt het een voorsprong van zes punten op Ajax. De nummer twee heeft nog wel een wedstrijd te spelen. Fortuna Sittard staat derde op de ranglijst met 29 punten.

Rode kaart en strafschop
In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was er weinig actie. Vanaf dat moment werd de wedstrijd opengebroken. Spits Fenna Kalma zag haar kopbal op de paal belanden. Even later volgde er een rode kaart voor FC Twente Vrouwen. Verdediger Caitlin Dijkstra werd van het veld gestuurd, nadat ze in het strafschopgebied haar doorgebroken tegenstander neerlegde. De penalty werd genomen door Anna Knol. maar werd door Daphne van Domselaar gestopt. Zij zorgde ervoor dat haar ploeg niet op achterstand kwam. Met een vrouw minder kwam FC Twente voor rust op voorsprong. Het was niet de middag van Anna Knol, want ze kopte de bal over haar eigen keepster heen. Beide ploegen gingen rusten met 0-1 op het scorebord.

Tweede Limburgse penalty
In de tweed helft schoot Elena Dhont hard op goal, maar haar poging werd gekeerd door de keepster. In de rebound was het Kalma die haar voet niet goed tegen de bal kreeg. In de 74ste minuut werd er opnieuw een penalty toegekend aan Fortuna Sittard. Dit keer ging Tess Wullaert achter de bal staan. Zij wist haar ploeg op gelijke hoogte te brengen. In de slotfase van de wedstrijd lukt het Fortuna Sittard de wedstrijd compleet naar zich toe te trekken. Hanna Huizenga wist de winnende te maken.