<
>

Media komen superlatieven tekort voor historische bekervernedering door Spakenburg

De enorme bekersensatie van Spakenburg is niet onopgemerkt gebleven. "Superstunt Spakenburg", kopt De Telegraaf. Het Algemeen Dagblad heeft het over een voetbalsprookje en Voetbal International schrijft: "Stuntploeg Spakenburg droogt FC Utrecht af en schrijft bekergeschiedenis".

"Nooit eerder stond een amateurclub in de finale van het bekertoernooi", durft de NOS al verder te kijken voor de amateurs van Spakenburg. Alleen aartsrivaal van Spakenburg IJsselmeervogels en VVSB haalden eerder de halve finale van het prestigieuze bekertoernooi. Spakenburg deed dat in 1975 en de club uit Noordwijkerhout lukte dat in 2016.

"FC Utrecht schaamt zich kapot na 1-4 nederlaag tegen amateurclub", belicht NU.nl ook de blamage van Utrechtse kant. De nummer zeven van de Eredivisie heeft zich in eigen huis de les laten lezen door de huidige nummer zeven van de Tweede Divisie.

Internationaal
Het AD schrijft verder in de krant van woensdag: "Het Nederlands voetbal is een voetbalsprookje rijker. De fans van de amateurclub? Ze wreven het ongeloof uit hun ogen na de eclatante 1-4 uitzege."

Net als het succes van Erik ten Hag met Manchester United gaat ook de Spakenburgse bekerstunt over de landsgrenzen: "Met deze stunt evenaart Spakenburg - dat om religieuze redenen nooit op zondag speelt - zijn grote dorpsrivaal IJsselmeervogels. Die club bereikte in 1975 de halve finales van het bekertoernooi", schrijft het Belgische Sporza.