<
>

Van Gaal krijgt dubbele onderscheiding tijdens bedankavond

Pro Shots

Louis van Gaal is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB. De oud-bondscoach ontving beide eerbewijzen op een bedankavond die ter ere van hem georganiseerd werd op de KNVB Campus in Zeist.

Louis van Gaal was bondscoach van het Nederlands elftal gedurende drie afzonderlijke periodes in de jaren 2000-2001, 2012-2014 en 2021-2022. Tijdens zijn eerste tijdperk wist Oranje zich niet te plaatsen voor het WK in Japan en Zuid-Korea, maar in een tweede termijn nam Van Gaal sportieve revanche met een derde plaats op het WK in Brazilië. In de zomer van 2021 werd Louis van Gaal voor een derde keer benaderd om het Nederlands elftal onder zijn hoede te nemen. Deze periode eindigde in de kwartfinale van het WK in Qatar tegen Argentinië. Onder drie termijnen Van Gaal speelde Oranje 63 wedstrijden waarbij er 40 keer werd gewonnen, 19 keer gelijkgespeeld en slechts 4 keer verloren.

Van Gaal nam beide onderscheidingen in ontvangst in aanwezigheid zijn vrouw Truus en een honderdtal genodigden waaronder spelers van de drie selecties waarmee hij werkte tijdens zijn drie afzonderlijke periodes als bondscoach.