<
>

FC Twente Vrouwen zonder problemen langs Excelsior

De vrouwen van FC Twente hebben een volgende overwinning geboekt op hekkensluiter Excelsior. Het werd 0-3 in het Van Donge & De Roo Stadion. Met deze winst gaan de FC Twente dames naar 42 punten. Daarmee neemt het afstand van Ajax, die nog een wedstrijd moeten spelen. De problemen voor Excelsior blijven groot. Zij staan met vijf punten onderaan de ranglijst.

Het spelbeeld in de beginfase, was zoals van te voren werd verwacht, eenrichtingsverkeer richting het doel van Excelsior. Na een kwartier spelen was het verdediger Caitlin Dijksta die via een corner FC Twente op een 0-1 voorsprong zette. Wieke Kaptein verdubbelde op prachtige wijze de score op slag van rust. Met een afstandsschot jaagde ze de bal in de kruizing. Zij zorgde ervoor dat haar ploeg met een 0-2 voorsprong ging rusten.

Net na rust werd Excelsior gevaarlijk met een hoekschop, maar is het Daphne van Domselaar die de bal over het doel tikte. Ook een schot van Dana Breewel weet de keepster van Twente niet te verassen. In de slotfase van de wedstrijd was het Fenna Kalma die haar 26 doelpunt van het seizoen maakte. Zij zette FC Twente daarmee op 0-3. Dat werd gelijk de eindstand van deze wedstrijd.

Dit weekend staat er nog een wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het prgramma. Zondag speelt PSV om 12:15 uur tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 12.15 uur en is live te volgen op ESPN 1.