<
>

Vrouwen Champions League-finale gespeeld in Eindhoven

Pro Shots

Op zaterdag 3 juni is het stadion van PSV het toneel van de finale van de UEFA Women’s Champions League. Het is voor het eerst dat de eindstrijd van het meest prestigieuze toernooi in het Europese vrouwenvoetbal voor clubs naar Nederland komt.

In de UEFA Women’s Champions League zijn we op dit moment beland in de kwartfinales. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon op vrijdag 10 februari zijn de volgende clubs daarbij aan elkaar gekoppeld:

FC Bayern München – Arsenal WFC
Olympique Lyonnais – Chelsea FC Women
AS Roma – FC Barcelona
Paris Saint-Germain – VfL Wolfsburg

De eerste wedstrijden in de kwartfinales staan gepland op dinsdag 21 en woensdag 22 maart met de returns een week later op woensdag 29 en donderdag 30 maart. De eerste halve finales volgen dan op zaterdag 22 en zondag 23 april en de beslissende tweede wedstrijden in de halve eindstrijd vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 april.

Met de kwartfinalisten die nog in de race zijn, maakt de finale in Eindhoven nog volop kans op Nederlandse inbreng. Zo maken op dit moment Daniëlle van de Donk, Damaris Egurolla (beiden Olympique Lyonnais), Jackie Groenen, Lieke Martens (beiden Paris Saint-Germain), Dominque Janssen, Lynn Willems, Jill Roord (allen VfL Wolfsburg) en Victoria Pelova (Arsenal WFC) allemaal nog kans om in het stadion van PSV aan de aftrap te staan.

“Het is fantastisch nieuws dat de UEFA de Women’s Champions League Final 2023 aan Eindhoven heeft toegewezen”, zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. “De resultaten van de OranjeLeeuwinnen tijdens de Europese Kampioenschappen van 2017 en het WK in 2019 hebben aangetoond hoe het vrouwenvoetbal in Nederland inmiddels in de lift zit. De organisatie van dit evenement sluit daar naadloos op aan.”

Ook de bal voor de finale is bekend. Bij de Champions League-bal is de stad Eindhoven als inspiratie gebruikt.