<
>

FC Groningen voegt oud-trainer Westerhof als adviseur toe aan technische staf

FC Groningen heeft Hans Westerhof als adviseur toegevoegd aan de technische staf. De voormalig trainer van Groningen komt op voorspraak van hoofdtrainer Dennis van der Ree en zal tot het einde van dit seizoen de hoofdmacht ondersteunen in de strijd tegen degradatie.

Algemeen directeur Wouter Gudde is op de clubsite duidelijk over de rol van Westerhof. “Wij willen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om Groningen in de Eredivisie te houden. We hebben daarbij ook aan de technische staf gevraagd waarmee wij hen kunnen helpen. Hans was al een klankbord voor Dennis en Dennis gaf aan graag nog meer gebruik te willen maken van de ervaring en senioriteit van Hans", aldus Gudde.

Expertise
Van der Ree heeft een "heel goed gevoel bij" de aanstelling van Westerhof als adviseur bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Van der Ree: "Ik wilde graag van zijn expertise gebruik maken en ben heel blij dat het gelukt is om Hans aan de technische staf toe te voegen."

Westerhof heeft als doel om Groningen in de Eredivisie te houden. "Verder voel ik er weinig voor om mezelf te positioneren. Mijn rol is ondergeschikt. Via Dennis ben ik gevraagd te helpen en als hij en de club denken dat ik daar een goede rol in kan spelen, dan doe ik dat graag. Ik heb altijd een speciale band gehad met Groningen en de club moet voor de Eredivisie behouden blijven. Daaraan hoop ik een steentje bij te dragen", aldus Westerhof.

Klik hier voor de ESPN DOC 'Van Groningen naar Guadalajara' over de carrière van Hans Westerhof