<
>

Andries Jonker maakt selectie bekend: debuut voor Hoekstra en Roord ontbreekt

ANP

Andries Jonker heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de twee oefenduels van de Oranjeleeuwinnen tegen Oostenrijk. Ajax-aanvalster Tiny Hoekstra is voor het eerst opgenomen in de selectie. Jill Roord ontbreekt door een blessure.

Hoekstra vertegenwoordigde al eerder de jeugdelftallen van Oranje, maar werd nog niet eerder voor het eerste elftal opgeroepen. De bondscoach ligt zijn keuze voor Hoekstra toe: "Zij was de afgelopen periode belangrijk voor Ajax, is betrokken geweest bij veel doelpunten en dan verdien je een uitnodiging."

In dertien wedstrijden scoorde de 26-jarige Ajacied maar liefst twaalf keer en was ze goed voor zes assists. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van vorig seizoen, waarin ze vier keer scoorde. Eind vorige maand maakte ze het enige doelpunt tegen Telstar, waardoor de Amsterdamse ploeg de overwinning over de streep wist te trekken.

Roord ontbreekt vanwege een blessure. Afgelopen zaterdag speelde de 25-jarige nog 35 minuten voor VfL Wolfsburg. Het is onduidelijk waar de speelster mee kampt. Er missen meerdere speelsters door blessures, onder wie Kayleigh van Dooren, Lisa Doorn en Vivianne Miedema.

Vergeleken met de selectie van de vorige interlandperiode ontbreken ook Kika van Es en Marisa Olislagers en maakt Katja Snoeijs haar rentree.

Het tweeluik met Oostenrijk wordt op vrijdag 17 februari en dinsdag 21 februari gespeeld op Malta. Oranje speelt voor de vijfde keer tegen Oostenrijk. De vier voorgaande duels werden gewonnen, waarvan de laatste in oktober 2017.

De Oranjeleeuwinnen hebben een trainingskamp in aanloop naar het WK dat plaatsvindt van 20 juli tot en met 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland.

De gehele selectie: Jill Baijings, Lineth Beerensteyn, Esmee Brugts, Kerstin Casparij, Caitlijn Dijkstra, Daphne van Domselaar, Merel van Dongen, Daniëlle van de Donk, Damaris Egurrola, Stefanie van der Gragt, Jackie Groenen, Tiny Hoekstra, Renate Jansen, Dominique Janssen, Fenna Kalma, Lize Kop, Romée Leuchter, Barbara Lorsheyd, Lieke Martens, Aniek Nouwen, Victoria Pelova, Katja Snoeijs, Sherida Spitse, Alieke Tuin, Jacintha Weimar en Lynn Wilms.