<
>

Van Nistelrooij lovend over Xavi Simons: "Maar ik ben nog niet klaar met hem"

PSV doet er volgens Van Nistelrooij alles aan om Xavi Simons ook volgend seizoen te behouden voor de club. De Eindhovenaren zijn met Simons in gesprek over een opwaardering en verlenging van het contract. Van Nistelrooij: "Ik ben wel positief gestemd dat daar een verlenging uitkomt.”

Momenteel heeft Xavi Simons een clausule in het contract waardoor Paris Saint-Germain hem voor 12 miljoen euro terug kan kopen.

Ontwikkeling Xavi Simons boven verwachting
Simons kreeg na de topper tegen Feyenoord heel veel complimenten, ook van zijn trainer. Dat is een dag voor de achtste finale in de TOTO KNVB Beker niet anders. Van Nistelrooij: "Ik vind hem een exceptionele speler. Hij staat er in topwedstrijden en is een sterkhouder van ons."

"Het is geweldig dat een jongen van 19 jaar dat nu al is bij ons", vervolgt Van Nistelrooij. "Hij heeft gekozen voor PSV om zich te ontwikkelen en dat gaat tot dusver boven verwachting, maar ik ben nog niet klaar met hem. Er zit nog meer rek in."

Geblesseerden
Woensdag wacht een thuisduel met FC Emmen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Van onderschatting is geen sprake volgens Van Nistelrooij nadat twee weken geleden in Emmen werd verloren. "Dat is één ding wat zeker is. Het doel is om ons te plaatsen voor de kwartfinales, maar ik houd wel rekening met de komende weken", aldus Van Nistelrooij.

Phillipp Mwene en Anwar El-Ghazi zijn door blessures niet van de partij tegen FC Emmen. Van Nistelrooij: "El Ghazi heeft een spierblessure, dat is een kwestie van weken. Mwene heeft een hersenschudding, dus dat is per dag bekijken hoe het herstel gaat."

Terugkijkend op de topper
Ruud van Nistelrooij kijkt nog even terug op de veelbesproken topper tegen Feyenoord. In blessuretijd kwamen de Rotterdammers terug tot 2-2, de blessuretijd die volgens de PSV-trainer wel erg lang duurde: "Logisch dat daar discussie over is. Het kan geen kwaad om alles wat je duidelijk kan krijgen, ook duidelijk te krijgen. Ik zou dus geen tegenstander zijn van zuivere speeltijd."

PSV - FC Emmen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker zie je woensdagavond 18:45 uur LIVE op ESPN 1.