<
>

Spakenburger Koelewijn droomt van kwartfinales: "Maar Katwijk is misschien wel lastiger dan FC Groningen"

Na de onvergetelijke 2-3 overwinning in- en tegen Groningen hoopt Spakenburg ook Katwijk een doorn in het oog te zijn. Bij een overwinning tegen het andere vissersdorp wachten de kwartfinales van het TOTO KNVB Beker-toernooi. Spakenburg-spits Floris van der Linden zal de overwinning tegen FC Groningen nooit vergeten: "Bij 0-3 kneep ik wel even in mijn arm, gebeurt dit echt?"

Overwinning in Groningen komt niet voor iedereen als verrassing
De uitschakeling van FC Groningen in de eigen Euroborg door de amateurs van Spakenburg was een regelrechte stunt. Toch kwam de overwinning van Spakenburg niet voor iedereen als verrassing: "FC Groningen kon alleen maar verliezen. We roken allemaal bloed: als we een keer konden stunten, dan moest dat die avond gebeuren", aldus aanvaller van Spakenburg Luuk Admiraal.

Katwijk lijkt op papier een stuk makkelijkere opponent dan Eredivisionist FC Groningen. Toch rekent centrale verdediger Youri Koelewijn zich allesbehalve rijk: "Het wordt heel lastig, het is gewoon een fifty-fifty-wedstrijd. Katwijk is wel de regerend kampioen en FC Groningen zat echt in een heel matige flow."

Koelewijn vervolgt: "Als je op voorhand had gezegd dat we tegen FC Groningen meer kans zouden maken dan tegen Katwijk, dan had ik je voor gek verklaard. Achteraf is het misschien toch wel zo."

Dromen van de kwartfinales
Als Katwijk wordt verslagen dan wachten de kwartfinales. Koelewijn hoopt om dan Feyenoord met Spakenburg te treffen. "Ajax liever niet. Al speelt Ajax met acht man, dan winnen we nog steeds niet."

Spakenburg - Katwijk zie je woensdagavond 20:00 uur LIVE op ESPN 3.