<
>

Van den Belt over afgeketste transfer: "Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden"

31 januari 2023 gaat Thomas van den Belt niet snel meer vergeten. De middenvelder van PEC Zwolle beleefde de transferdeadlinedag vol spanning. Feyenoord hoopte de 21-jarige Van den Belt over te nemen, maar de clubs kwamen er niet uit. Van den Belt: "Ik had natuurlijk graag de stap willen maken."

Teleurgesteld
"Ik had de hoop dat de club eruit zouden komen en dat er vanuit Feyenoord een goed bod kwam dat voor de club leuk zou zijn. Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden om te tekenen. Jammer genoeg is het niet rondgekomen", aldus Van den Belt die rond 20:00 uur door kreeg dat de gehoopte transfer naar Rotterdam-Zuid niet door zou gaan.

Ondanks de teleurstelling heeft Van den Belt het spelen in een Feyenoordshirt nog niet uit zijn hoofd gezet: "We hebben afspraken gemaakt voor aankomende zomer, ik hoop dat de club zich daar aan gaat houden. Dat is ook de reden dat ik hier verlengd heb. Het is voor PEC Zwolle heel belangrijk om terug te keren naar de Eredivisie en we hebben voor komende zomer de afspraken vrij helder op papier gezet."

Opladen
Na de transferdeadlinedag was Van den Belt twee dagen vrij: "Dat was voor mij persoonlijk wel lekker, ik kon mij zo weer opladen. Uiteindelijk is Jong Ajax-uit op de maandagavond toch een heel ander affiche dan het spelen van wedstrijden in de Eredivisie."

"Ik kan het namelijk ook andersom uitleggen", vervolgt Van den Belt. "Vorig seizoen had ik niet gedacht dat er nu verschillende mooie clubs interesse in mij zouden tonen. Het is ook het goed recht van PEC Zwolle om mij nu nog hier te houden."