<
>

Rentree Pröpper wordt nachtmerrie: voorste kruisband gescheurd

Davy Pröpper heeft aan de uitwedstrijd van Vitesse tegen FC Emmen een zware knieblessure overgehouden. Met een MRI-scan is er een gescheurde voorste kruisband vastgesteld bij de Arnhemmer. Anderhalve week geleden maakte de 31-jarige middenvelder nog bekend dat hij officieel was teruggekeerd in het betaalde voetbal.

Pröpper stopte begin 2022 abrupt met voetballen. Hij stond nog onder contract bij PSV, maar was uitgekeken op de voetbalwereld. Na een jaar zonder voetbal, ging de 19-voudig international weer aan de slag bij Vitesse. Daar ging hij op vrijblijvende basis meetrainen.

Hij heeft daar lang de tijd heeft genomen om een besluit te nemen over zijn voetbalrentree en daarbij zo fit mogelijk aan de start te kunnen staan. De middenvelder bouwde het zorgvuldig op, maar na ruim negen trainingsweken, drie oefenwedstrijden (tegen PEC Zwolle, Jong PSV en Feyenoord) en een invalbeurt tegen sc Heerenveen ging het voor de spelmaker dus mis in Emmen. Daar ging de 19-voudig Oranje-international na zeventig minuten spelen naar de kant.

Vanwege de blessure zal Pröpper maandenlang, waaronder de rest van het huidige seizoen, niet in actie kunnen komen.

Technisch directeur Benjamin Schmedes leeft met de middelvelder mee: ''Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse. Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte.''