<
>

Van den Boomen grote meneer in Ligue 1: "Messi was een beetje boos op mij"

Zeven assists en vijf doelpunten. Dat is de voorlopige oogst van Branco van den Boomen in zijn eerste jaar op het hoogste niveau van Frankrijk met Toulouse. De middenvelder uit Veldhoven etaleerde zijn traptechniek afgelopen weekend tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Zijn slim genomen vrije trap leverde helaas geen resultaat op.

“Je baalt er wel van”, zegt Van den Boom daags na de 2-1 nederlaag. “Maar ik was ook trots op het hele team. En dat je daar een goal mag maken is natuurlijk ook mooi. Over het algemeen mogen we trots zijn, maar het is ook jammer dat je uiteindelijk geen puntje pakt.” Met zijn doelpunt in het Parc des Princes komt Van den Boomen onder andere in een rijtje met Gregory van der Wiel, Virgil Misidjan, Anwar El Ghazi, Davy Klaassen en Demy De Zeeuw. Ook deze Nederlanders wisten tot scoren te komen in de thuishaven van de Parijse sterren.

“Messi was een beetje boos op mij”
Door een doelpunt van Lionel Messi wist PSG uiteindelijk te winnen van de nummer 12 van Frankrijk. Van den Boomen wisselde nog wat woorden met de zevenvoudig Gouden Bal-winnaar. “Messi was een beetje boos op mij, omdat ik met hem en de scheidsrechter in discussie kwam.”

Het Nederlandse contigent in de zuid-Franse stad bestaat behalve uit Van den Boomen ook uit Stijn Spierings en Thijs Dallinga. Laatstgenoemde kwam als invaller binnen de lijnen en staat op zeven competitietreffers in zijn debuutseizoen. Dallinga timmert dus ook flink aan de weg, maar blijft bescheiden. Hij zat de afgelopen interlandperiode bij Jong Oranje. “Niet echt”, zegt Dallinga op de vraag of hij wel eens aan het ‘grote’ Oranje denkt. “Met het EK in het vooruitzicht is dat het eerste doel. Voor mij is het belangrijk dat ik doelpunten blijf maken en goed blijf presteren. Ik denk dat voor iedere voetballer Oranje een hoofddoel is, dat is voor mij niet anders”, besluit de 22-jarige goaltjesdief.

“Dromen mag altijd”, aldus Van den Boomen over zíjn interlandcarrière. Hij hoorde nog niets vanuit Zeist. “Ik reken er niet echt op. Als je doelen stelt als speler is dat wel iets wat mooi zou zijn. Spelers die het in buitenland goed doen worden altijd gezien, dus ik hoop dat ik zo door kan gaan. Dan weet je nooit wat er kan gebeuren.”