<
>

De Treffers-speler: "Mijn vriendin wil het shirt van Siem de Jong"

In de TOTO KNVB Beker is er elk jaar een club die verrast. Dit jaar is die stuntploeg De Treffers. In de vorige rondes verraste de club uit Groesbeek al Eredivisionisten RKC Waalwijk en SC Cambuur. Dinsdagavond is De Graafschap op de Vijverberg de volgende uitdaging.

Gymleraar en doelpuntenmaker van beroep
Tegen Cambuur in de vorige ronde was het Willem den Dekker die het enige doelpunt maakte in de wedstrijd. In bekerwedstrijden weet de speler, die als gymleraar werkt, altijd meer te brengen. Bij zijn vorige club, VV Gemert, scoorde hij twee goals tegen ADO Den Haag in de bekerwedstrijd. “Ik heb het nu twee keer voor elkaar gekregen om in zo’n wedstrijd belangrijk te zijn. Ik weet niet of het toeval is of dat ik iets extra’s kan geven in zo’n wedstrijd. Je kan echt naar een wedstrijd toeleven en dat zijn de pluspunten van het seizoen.”

Shirtje ruilen
Van den Dekker vergat in de vorige wedstrijd een shirt te ruilen. Nu hij tegen De Graafschap speelt, heeft hij een opdracht vanuit huis mee gekregen. “Mijn vriendin is voor Ajax. Ik zelf niet. Maar daar (De Graafschap) speelt Siem de Jong, een oud-Ajacied. Dus ze zei: ‘Als je even iets kan regelen.’ Wanneer ze lief is deze week, dan gaan we wel iets proberen”, lacht Willem den Dekker.