<
>

Manchester City aangeklaagd voor overtreden financiële regels

Pro Shots

De organisatie van de Premier League heeft Manchester City aangeklaagd voor het overtreden van de financiële regels. In totaal gaat het om vier verschillende aanklachten, voor diverse overtredingen die plaatsvonden tussen het seizoen 2009/10 en seizoen 2017/18. In die jaren werd City drie keer kampioen. Een commissie gaat zich hierover buigen.

De club uit Manchester is sinds 2008 in Arabische handen. De Arabieren gaven honderden miljoenen uit aan nieuwe spelers en het moderniseren van de accommodatie van City. In de verklaring van de Premier League wordt onder andere beschreven dat de club niet transparant genoeg was over zijn financiën.

Het is onduidelijk welke straf Manchester City, de club van Oranje-international Nathan Aké, kan krijgen. Er bestaan verschillende opties, waar onder meer puntenmindering en een geldboete onder vallen. Theoretisch gezien zou de club zelfs uit de competitie kunnen worden gezet, maar dat scenario is onwaarschijnlijk. De Premier League laat weten dat de hoorzittingen achter gesloten deuren gaan plaatsvinden.