<
>

Advocaat's ADO opnieuw plaaggeest voor NAC, werelddoelpunt Van Duiven & doelpuntenregen op meerdere velden

Een zeer doelpuntrijke vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Het mooiste doelpunt van de avond komt op de naam van Jong PSV'er Jason van Duiven na een prachtige assist van Isaac Babadi. NAC Breda heeft het al jaren lastig tegen ADO Den Haag en ook ditmaal was de ploeg van Dick Advocaat de baas. FC Dordrecht is de verrassing van de avond door een klinkende overwinning tegen het FC Eindhoven van Rob Penders. En Heracles Almelo liet in eigen huis geen spaan heel van Jong FC Utrecht.

ADO Den Haag – NAC Breda 2-1
ADO Den Haag is voor NAC Breda allesbehalve een gemakkelijke opgave de laatste jaren. De Hagenaren verloren maar twee van de laatste vijftien onderlinge ontmoetingen met de uit Breda. Een verwoestend schot van Jordy Wehrmann na een prachtige aanval bracht de bezoekers ook in deze editie van ADO Den Haag – NAC Breda in de problemen. Dick Advocaat kon wat meer achterover leunen toen Thomas Verheydt de tweede van de avond maakte. Al is het maar de vraag of het doelpunt op zijn naam blijft staan omdat het ook verdacht veel op een eigen doelpunt van NAC-verdediger Tijs Velthuis leek.

Op het moment dat het Haags kwartiertje van start ging, was het Odysseus Velanas die de bezoekers terug in de wedstrijd bracht: 2-1. Verheydt werd vlak voor tijd nog van het veld gestuurd na een ogenschijnlijk zwaar bestrafte overtreding. Het was tot het allerlaatste moment billenknijpen voor de ploeg van Advocaat maar de overwinning werd uit het vuur gesleept: 2-1.

Almere City FC – Jong PSV 1-2
We kunnen hier vanalles over dit affiche schrijven, maar kijk vooral even naar bovenstaand doelpunt van Jason van Duiven. Na een prachtige assist van Isaac Babadi maakte Van Duiven ‘m misschien nog wel mooier af. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de Eindhovenaren.

FC Dordrecht – FC Eindhoven 4-0
Voor een heuse KKD-verrassing moest je vrijdagavond in Dordrecht zijn. Laagvlieger FC Dordrecht maakte het de Eindhovenaren heel lastig. Vlak voor rust maakte debutant Tidjany Toure op weergaloze wijze de tweede van de avond: 2-0. Het werd een onvergetelijke avond voor Toure die snel na rust zijn tweede van de avond voor zijn rekening nam. De 3-0 achterstand kwam FC Eindhoven niet meer te boven, in de blessuretijd maakte Mauro Savastano het zelfs nog een tandje erger door het maken van de 4-0.

Heracles – Jong FC Utrecht 6-1
De schade zo goed als mogelijk beperken. Dat zal al heel snel de gedachte bij coach van Jong FC Utrecht Darije Kalezic zijn geweest. Geen moment zat de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie in de wedstrijd in Almelo. De teller stond bij rust al op 4 na doelpunten van Nikolai Laursen, Justin Hoogma, Anas Ouahim en Emil Hansson.

Ondanks dat Mees Rijks namens de Domstedelingen nog op het scorebord schoot, werd het desondanks een pijnlijke avond voor de bezoekers. Lasse Wehmeyer had weinig tijd nodig om namens Heracles Almelo tweemaal tot scoren te komen. De 6-1 eindstand viel voor Jong FC Utrecht nog alles mee.

Willem II – Helmond Sport 5-1
De Tilburgers leken de weg omhoog enigszins gevonden te hebben, maar nederlagen tegen Almere City en Jong PSV hebben die opmars keihard tot stilstand gebracht. Al vroeg in de eerste helft liet Leeroy Owusu de supporters eindelijk weer juichen: 1-0. Op slag van rust maakte Elton Kabangu de tweede van de avond voor de Tilburgers.

Ondanks dat Helmond Sport door een prachtige goal van Martijn Kaars vlak na rust wat terug deed, kwam Willem II niet meer in de problemen. Jizz Hornkamp vanaf de stip, Max Svensson en Jeremy Bokila zorgden voor de 5-1 uitslag.

De Graafschap – Telstar 0-1
De Graafschap - Telstar is de return van de Kist Cup. Een ode aan Simon Kistemaker, de oud-trainer overleed vorig jaar en was geliefd bij de achterban van beide clubs. De heenwedstrijd in Velsen-Zuid eindigde in 1-0 voor de Graafschap. Op basis van het onderlinge resultaat tussen beide ploegen wordt de winnaar van de Kist Cup uitgeroepen.

Vlak voor tijd maakte Jonathan Mulder namens Telstar de winnende treffer. De wedstrijd werd vlak voor tijd nog even stilgelegd nadat supporters met bier gooiden. De Kist Cup komt ook mee naar Velsen-Zuid, door de gelijke stand over twee wedstrijden wordt er gekeken naar de uitslag bij Oud Telstar tegen Oud De Graafschap. En dat duel wonnen de oude mannen van Telstar met 4-0.

Jong AZ – VVV-Venlo 4-3
Aan doelpunten geen gebrek op deze heerlijke Keuken Kampioen Divisie-vrijdagavond. Ook de elftallen van Jong AZ en VVV-Venlo creëerden volop kansen. Jong AZ kwam één keer meer tot scoren in dit spectaculaire duel en krijgt na deze 4-3 overwinning VVV-Venlo in het vizier op de ranglijst.

TOP Oss – FC Den Bosch 3-0
Laagvlieger TOP Oss deed vrijdagavond goede zaken door te winnen van de andere laagvlieger FC Den Bosch. Doelpunten van Jearl Margaritha en Rick Stuy van den Herik en Kyvon Leidsman zorgden voor de 3-0 thuisoverwinning.

Willem II - FC Eindhoven zie je maandagavond vanaf 19:50 uur LIVE op ESPN 1.