<
>

Van Nistelrooij: "Feyenoord is natuurlijk favoriet voor de titel"

PSV kan zondag goede zaken doen in de strijd om de landstitel. In een directe confrontatie met koploper Feyenoord kan het gat met de Rotterdammers terug worden gebracht tot een punt. Trainer Ruud van Nistelrooij dicht Feyenoord de favorietenrol toe voor de kraker.

Het was een roerige week in Eindhoven. De hectische transferperiode, waarin sterkhouders Cody Gakpo, Noni Madueke en Philip Max vertrokken, werd afgesloten met de inkomende transfers van Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt. Donderdag werd de club opgeschrikt met triest nieuws. Voormalig perschef Thijs Slegers maakte bekend ongeneeslijk ziek te zijn. "Dat slaat in als een mokerslag. Dat moet je verwerken met elkaar. Je gaat je inbeelden hoe dit voor Thijs en zijn familie moet zijn. Dat is natuurlijk zeer, zeer verdrietig", zei Van Nistelrooij.

De trainer verwelkomde met Hazard en Van Aanholt twee frisse en fitte spelers op de training. "Ik heb beide spelers gesproken. Je wilt weten wat je binnenhaalt. Wat voor een karakters zijn het? Hoe staan ze ervoor? En ook over hoe ze hun eigen rol zien binnen de speelwijze. Dat was allemaal zeer positief. Ze zijn gemotiveerd en fit. We moeten kijken hoe we hun speelminuten gaan opbouwen, maar het zijn zeer goede versterkingen voor onze selectie", concludeerde hij.

Van Nistelrooij onder de indruk van Feyenoord
Hazard en Van Aanholt kunnen dus in actie komen tegen Feyenoord, afgaande op de woorden van Van Nistelrooij. Met het vertrek van met name Gakpo heeft PSV een belangrijke kracht verloren. Feyenoord daarentegen kon de selectie bij elkaar houden, staat bovenaan, verloor pas één keer en zakt niet door de ondergrens qua veldspel. Alles bij elkaar opgeteld is Feyenoord titelfavoriet in de ogen van Van Nistelrooij.

Dat mogen ze in Rotterdam-Zuid van hem best wat nadrukkelijker uitspreken. Op de vraag of hij de Rotterdammers te bescheiden vindt, antwoordde hij. "Dat zijn ze wel ja. Maar hun slogan is Geen woorden maar daden, dus wat moet je anders. Bij ons is het Eendracht maakt macht, dat houd je ook vol. Maar Feyenoord is favoriet voor de titel. Het niveau en de stabiliteit die ze laten zien. Ze zijn direct geplaatst voor de knock out-fase van de Europa League en hebben een trainer die er voor het tweede jaar werkt. Hij heeft kunnen bouwen aan zijn team. Dan moet je daar ook niet voor weglopen. Dat zij dat niet gaan roepen, dat is aan hen. Maar dit zijn wel de feiten, ja."

Feyenoord - PSV zie je zondag LIVE vanaf 14.30 uur op ESPN 1. De voorbeschouwing op dit duel begint op ESPN 4 om 13.30 uur