<
>

Heitinga: "Het gaat hier bij Ajax maar om één ding en dat is kampioen worden"

"Dat was een trots moment." Dat zijn de woorden van kersvers trainer van Ajax John Heitinga. De 39-jarige Heitinga maakt in ieder geval het seizoen af als hoofdtrainer van Ajax. "Ik heb er niet over na hoeven denken. Het allerbelangrijkste is dat we volgend seizoen weer Champions League spelen."

Ajax-dna
"We staan hier op dit moment en nu is het allerbelangrijkste dat we resultaten gaan behalen. Ook op de manier zoals wij willen spelen. Ik wil aanvallend voetbal spelen, daar horen risico's bij. Dat hoort ook bij Ajax en ik hoop dat ik samen met mijn staf energie terug kan geven aan de groep", aldus Heitinga voor de camera van Ajax TV.

De ervaren Lodeweges
Dwight Lodeweges gaat Heitinga assisteren. De 65-jarige Lodeweges heeft aan ervaring geen gebrek en kan de jonge Heitinga goed gebruiken: "Dat is voor mij persoonlijk ook heel belangrijk, dat er een ervaren man naast mij staat. Ik weet nu nog niet in welke valkuilen ik kan vallen, daar moeten we achterkomen", aldus Heitinga.

"Hoe belangrijk Lodeweges voor mij gaat zijn? Dat moet blijken", zegt Heitinga. Hij vervolgt: "Het allerbelangrijkste is dat er snel weer wat kleur op de wangen komt en dat we zondag de drie punten mee naar Amsterdam nemen. Het gaat hier bij Ajax maar om één ding en dat is kampioen worden en ervoor zorgen dat we op het hoogste niveau uitkomen."

SC Cambuur - Ajax zie je zondagmiddag 12:15 uur LIVE op ESPN 2.