<
>

Greenwood vrijgesproken, Man United start eigen proces

Pro Shots

Mason Greenwood is vrijgesproken van poging tot verkrachting, mishandeling en aanranding van zijn toenmalige vriendin. De politie van Manchester laat weten dat het de zaak heeft geseponeerd.

In een korte verklaring liet Greenwood weten "opgelucht" te zijn. "Ik ben blij dat deze zaak voorbij is. Ik wil mijn familie, mijn geliefden en vrienden bedanken voor de steun die ze me in deze moeilijke periode zijn blijven geven. Verder wil ik er op dit moment niets meer over zeggen."

Manchester United liet evenmin veel los over de affaire. "We hebben kennisgenomen van wat er is gebeurd. We zullen nu onze eigen procedures volgen. Pas als we hebben besloten wat ons standpunt is in deze zaak treden we daarmee naar buiten. Voorlopig hebben we geen commentaar."

De 21-jarige aanvaller werd in januari 2022 geschorst door zijn club Manchester United, nadat de toenmalige vriendin van Greenwood onder meer een audio-tap deelde, waarin te horen was dat iemand - mogelijk Greenwood - haar dwingt tot seks. Volgens de Britse justitie was er "geen uitzicht meer op veroordeling" nadat belangrijke getuigen zich hadden teruggetrokken en er nieuwe beelden waren opgedoken.