<
>

Barcelona doet een 'Ziyechje' en kan aankoop vergeten

Pro Shots

De enige serieuze aankoop die FC Barcelona deze winter wilde doorzetten, is mislukt omdat de club 18 seconden te laat was met het indienen van de vereiste papieren. Dat heeft directeur Mateu Alemany van de Catalaanse topclub gezegd.

Het betrof de 21-jarige Mexicaanse-international Julian Araujo. Barcelona wilde hem voor een slordige 6 miljoen euro overnemen van LA Galaxy. "We konden hem niet op tijd registreren omdat het systeem vastliep. Het lukte precies 18 seconden na het verstrijken van de deadline voor transfers", zei Alemany. "We zullen zien wat de FIFA ervan vindt."

De koploper van Spanje liet in de afgelopen transferperiode wel spelers vertrekken. Zo maakte Oranje-international Memphis Depay de overstap naar Atlético Madrid. Frenkie de Jong is daardoor nu nog de enige Nederlander in de selectie van coach Xavi.

De situatie van Araujo is vergelijkbaar met die van Hakim Ziyech. De oud-Ajacied kon de overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain maken, maar dat ging niet door. In eerste instantie stuurde Chelsea de verkeerde papieren richting Parijs en nadat dit werd opgemerkt, vergat Chelsea in een tweede poging de juiste papieren te ondertekenen. Driemaal bleek geen scheepsrecht, want poging drie kwam te laat binnen bij de Franse bond (LFP). Tot overmaat van ramp waren de computers van de LFP op het moment van de derde poging gecrasht.