<
>

Ten Hag haalt Sabitzer als vervanger van Eriksen, Chelsea betaalt monsterbedrag voor Enzo Fernandez

Pro Shots

Manchester United heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met Marcel Sabitzer. De Engelse club huurt de Oostenrijkse middenvelder van Bayern München. Trainer Erik ten Hag krijgt daarmee een vervanger voor Christian Eriksen. De Deense middenvelder staat vanwege een enkelblessure zo'n drie maanden aan de kant.

Eriksen raakte zaterdag geblesseerd in het gewonnen FA Cup-duel met Reading (3-1). De 30-jarige spelverdeler is onder Ten Hag een vaste waarde bij United. ''Je kunt geen beleid maken op dergelijke zware blessures, dus is het praktisch onmogelijk om op de laatste dag van de transferperiode een vervanger te vinden'', zei de Nederlandse oefenmeester. Desondanks slaagde de clubleiding daar toch in. De 28-jarige Sabitzer, die bij Bayern niet zeker is van een basisplaats, komt de selectie van Ten Hag versterken.

''Soms moet je in het leven een snelle en belangrijke beslissing nemen'', zei de 68-voudig international van Oostenrijk, die eerder bij RB Leipzig speelde. ''Toen ik hoorde van deze kans, wist ik gelijk dat ik ervoor moest gaan.''

Chelsea betaalt Benfica 121(!) miljoen euro voor Enzo Fernandez
De Argentijn Enzo Fernandez verruilt Benfica voor Chelsea. De deal kwam vlak voor het einde van de winterse transferwindow tot stand. De Londense club betaalt 121 miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder, een record voor het Britse voetbal. Fernandez werd deze winter wereldkampioen met Argentinië.