<
>

Gorter wil sterker terugkomen: "Als je al na één duel geslachtofferd wordt..."

Jay Gorter maakt het seizoen af bij Aberdeen FC, de nummer 7 van de Schotse Premiership. Maar de 22-jarige doelman van Ajax verlengde ook zijn contract. “Ik ben niet opgelucht, want ik verleng niet voor niets mijn contract bij Ajax”, zegt hij bij de Transfer Deadline Show op ESPN.

Gorter maakte een goede voorbereiding door en kreeg van trainer Alfred Schreuder de kans als eerste keeper in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Die wedstrijd verliep minder goed dan gehoopt voor hem. PSV won met liefst 3-5 in de Johan Cruijff Arena en Gorter zag er niet bij alle doelpunten goed uit.

“Ik hoorde een dag voor de eerste competitiewedstrijd dat Remko Pasveer onder de lat zou staan. Ik was het niet eens met de keuze van Schreuder. Als je al na één duel geslachtofferd wordt, werd het voor mij wel duidelijk dat je ergens anders aan je speeltijd moet komen”, zegt hij.

“Toen werd voor mij wel duidelijk dat ik ergens anders aan speeltijd toe zou moeten komen.”

Die speeltijd lijkt er nu te komen, al is het wel pas een half jaar later. En dat na een aantal hectische dagen. Hij moest zijn contract met Ajax verlengen, de clubs moesten het eens worden over een transfer naar Schotland en nu moet hij nog zijn visum regelen. “Dat gaat woensdag gebeuren. Dan weet ik of ik speelgerechtigd ben. Woensdagavond speelt Aderdeen tegen St. Mirren. Een debuut lonkt dus. “Als de trainer voor mij kiest natuurlijk.”

Toch is het niet zo dat Gorter, ondanks de hectische situatie in Amsterdam, opgelucht is om weg te zijn bij Ajax.

“Ik ga nu minuten maken en ik hoop beter terug te komen. En daarna wil ik voor mijn kans bij Ajax gaan.”

De Transfer Deadline Show zie je tot 00:15 uur LIVE op ESPN 1.