<
>

'Transfer Ziyech klapt op laatste moment'

Pro Shots

Het was echt bijna rond... Toen was het rond. En toen ging het toch niet door. Hakim Ziyech van Chelsea naar Paris Saint-Germain. Op het laatste moment is de transfer toch geklapt.

Chelsea heeft naar verluidt tot drie keer toe de verkeerde documenten opgestuurd. PSG is verbolgen en gaat in beroep bij de FIFA. Het Franse L’Équipe meldt dat PSG alsnog groen licht eist, maar de Franse voetbalbond (FFF) gaat daar vooralsnog niet in mee. Ook de FIFA is normaliter streng over de transferdeadline en de winterse transferperiode sloot om middernacht. De Parijzenaren zouden zich nu alvast voorbereiden op een beroepszaak, om zo in het gelijk gesteld te worden. Of dat kansrijk is, is nog maar de vraag. Chelsea zou ook nog op zoek zijn naar een oplossing. Vooralsnog zal Ziyech zich moeten richten op een seizoenslot in Engeland...

Eerder op de avond werd duidelijk dat Hakim Ziyech zijn loopbaan vervolgt bij Paris Saint-Germain. De Franse topclub en Chelsea waren akkoord over een overgang op huurbasis.

In 2020 verruilde Ziyech Ajax voor Chelsea. In Londen werd de 29-jarige middenvelder nooit een vaste waarde. Op het WK in Qatar maakte Ziyech veel indruk met Marokko, de ploeg haalde de halve finales.

Geruchten
Na het WK werd Ziyech in verband gebracht met Manchester United, Tottenham Hotspur, Barcelona en AC Milan. Hij kiest nu dus voor een avontuur in Parijs, daar gaat hij samenspelen met zijn vriend en landgenoot Achraf Hakimi.

Of de deal naar PSG alsnog doorgaat? Wordt vervolgd...