<
>

Mijnans heeft zijn transfer te pakken en maakt overstap naar AZ

Sven Mijnans heeft zijn transfer op Deadline Day te pakken. De 22-jarige middenvelder maakt per direct de overstap van Sparta naar AZ. In Alkmaar tekent Mijnans een contract tot medio 2028.

Na de eerdere komst van Mathew Ryan en Djordje Mihailovic, is Mijnans de derde winterse versterking voor de Alkmaarders. Mijnans kwam dit seizoen in negentien competitieduels tot drie doelpunten en vijf assists bij Sparta.

In de Transfer Deadline Show vertelde technisch directeur Gerard Nijkamp eerder op de avond al over de transfer van Mijnans.

Nu AZ de komende weken Dani de Wit moet missen met een voetblessure lijkt Mijnans bij de huidige nummer twee van Nederland snel zijn opwachting te kunnen maken. AZ neemt het zaterdag op tegen FC Volendam in de competitie.

"Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen. Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots", aldus Mijnans op de clubwebsite.