<
>

PEC wint met moeite bij Roda, puntenverlies De Graafschap en Willem II

Pro Shots

Drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Koploper PEC Zwolle won met 1-2 op bezoek bij Roda JC, In Eindhoven wist Jong PSV verrassend met 3-2 te winnen van Willem II en tot speelden Jong FC Utrecht en De Graafschap met 1-1 gelijk.

PEC gaat door de zege steviger aan kop, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee Heracles. De ploeg uit Zwolle heeft nu 53 punten uit 22 wedstrijden. Roda verliest voor het eerst onder de nieuwe trainer Edwin de Graaf en staat negende met 31 punten uit 22 duels.

Willem II verliest dus en staat nu tiende. De Tilburgers hebben 30 punten uit 21 wedstrijden. Tegenstander Jong PSV is nu de nummer twaalf van de KKD en heeft 27 punten uit 22 wedstrijden.

Tot slot zakt De Graafschap naar plek dertien. Ook zij hebben 27 punten uit 22 wedstrijden. Jong Utrecht blijft hekkensluiter met 17 punten uit 22 wedstrijden.

Roda JC 1-2 PEC Zwolle

Koploper PEC heeft in Kerkrade met moeite gewonnen van Roda JC. Door doelpunten van Lennart Thy en vermeend Feyenoord-target Thomas Van Den Belt kwam Zwolle op voorsprong. Lennard Hartjes deed nog wat terug en maakte er 1-2 van, maar ondanks een slotoffensief van Roda bleef het bij 1-2.

PEC was vanaf het begin de betere ploeg. Toch was het eerste kansje voor Roda, Bryan Limbombe schoot in het zijnet. In de 32ste minuut kwam Zwolle op 0-1, Thy kon van dichtbij schieten en verschalkte Moritz Nicolas, die de bal net niet uit zijn doel kon houden. Vijf minuten later konden de uitsupporters alweer juichen. Van den Belt, die op de verlanglijst staat van Feyenoord, kreeg de bal van Daijiro Chirino en haalde hard uit: 0-2.

Na de rust kwam Roda beter in de wedstrijd. Eerst was er een grote kans voor Dylan Vente en daarna een mogelijkheid voor Teun Bijleveld. Uiteindelijk was het driemaal scheepsrecht voor de Limburgers en werd het 1-2. Hartjes kreeg de bal van Vente en gleed keurig binnen.

Roda zette nog alles op alles in de slotfase en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het kwam in blessuretijd akelig dicht bij de remise. Boyd Reith schoot op de paal en Zwolle-doelman Jasper Schendelaar had een prachtige redding in huis op een poging van Jamie Yayi Mpie. Door de acrobatische redding, en dus wat geluk, bleef het bij 1-2 en neemt Zwolle de 3 punten mee naar huis.

Jong PSV 3-2 Willem II

Op een gloednieuwe grasmat op De Herdgang heeft Jong PSV Willem II dure punten afgesnoept. De Tilburgers kwamen nog wel op 0-1 door een doelpunt van Matthias Verreth, maar na rust waren het Mohamed Nassoh en Jason Van Duiven die het duel in het voordeel van Jong PSV leken te beslissen. In de 94ste minuut schoot Isaac Babadi Jong PSV toch nog naar de 3 punten.

Willem II kwam al in de derde minuut op voorsprong toen Verreth een vrije trap van een meter of 30 tegen de touwen jaagde. Gezegd moet worden dat PSV-doelman Kjell Peersman er niet goed uitzag bij de 0-1 van de kersverse vader Verreth.

Meteen daarna was er nog meer slecht nieuws voor Jong PSV. Fodé Fofana, mits fit onderdeel van het eerste elftal, raakte in de 22ste minuut naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Van Duiven. Johan Bakayoko bleef wel op het veld staan. De man die volgens Franse media in de belangstelling staat van grootmacht PSG, liet zich in de tweede helft zien.

De buitenspeler had in de 71ste minuut een fraaie actie in huis en stak met een goede pass Mohamed Nassoh de diepte in. De middenvelder liet zich ook gelden, schoot de bal leep in de verre hoek en maakte er 1-1 van. In de 85ste minuut leek nota bene invaller Van Duiven die Jong PSV naar de overwinning leek te schieten. De aanvaller profiteerde van matig keeperswerk van Kostas Lamprou en schoot een rebound met gemak binnen.

Willem II leek verslagen, maar had toch nog de veerkracht om de gelijkmaker binnen te schieten. Bokila kreeg een voorzet Dani Mathieu voor zijn voeten en plukte de bal heerlijk uit de lucht. De volley verdween in de verre hoek en nu leek het weer alsof Willem II in ieder geval nog een puntje mee naar Tilburg nam.

In blessuretijd schoot Babadi Jong PSV toch nog naar de overwinning. Hij haalde keihard uit van afstand en zag zijn bal in de bovenhoek verdwenen, toch nog 3-2. Dit was tevens de eindstand.

Jong Utrecht 1-1 De Graafschap

De Graafschap liet zich niet van zijn beste kant zien op Sportcomplex Zoudenbalch. Het leek wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen via Charlison Benschop, maar de aanvaller stond buitenspel. In een matige wedstrijd kwam Jong Utrecht in de 25ste minuut op voorsprong. Oehlers haalde van afstand uit. De bal leek recht door het midden te gaan, maar De Graafschap-doelman Hidde Jurjus had geen antwoord: 1-0.

De Graafschap werd vervolgens nog gevaarlijk via Camiel Neghli (voorlangs) en Jong Utrecht via Oehlers (redding Jurjus), maar de ploegen gingen met de 1-0 stand aan de thee.

In de rust zal De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart zijn mannen streng hebben toegesproken, want De Superboeren kwamen een stuk sterker uit de kleedkamers. Het overleefde vlak na de hervatting nog wel een levensgrote kans van Mees Rijks (hij schoot van dichtbij over), maar kwam daarna beter in de wedstrijd. In de 58ste minuut kwam het ook terecht op 1-1. Hillen was het eindstation na een ouderwetse scrimmage voor de goal van Jong Utrecht. De verdediger kon uiteindelijk het laatste zetje geven en De Graafschap kon op zoek naar de drie punten.

Giovanni Korte en Mees Kaandorp kwamen in de buurt van een winnende treffer aan de kant van De Graafschap, terwijl Derensili Sanches Fernandes nog gevaarlijk werd voor Jong Utrecht. Gescoord werd er niet meer en dus bleef het bij 1-1.