<
>

Messi over kwartfinale: "Ik ben niet blij met wat ik heb gedaan"

Menig Nederlander zal er nog niet overheen zijn: de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Een schrale troost wellicht is dat zelfs Lionel Messi niet trots is op alles dat in die beladen wedstrijd gebeurde. “Ik ben niet blij met wat ik heb gedaan”, vertelt hij in het Argentijnse programma Perros de la Calle.

Elk Oranjefan zal het zich herinneren. Op 9 december speelde Oranje de kwartfinale tegen Messi’s Argentinië. Na ruim zeventig minuten stond Oranje 0-2 achter, maar dankzij twee goals van supersub Wout Weghorst wist de selectie van Louis van Gaal de verlenging te bereiken. Het was een emotionele wedstrijd, scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz deelde maar liefst negentien kaarten uit.

Messi verloor die wedstrijd ongetwijfeld een aantal Nederlandse fans. Na de wedstrijd provoceerde de Argentijn Van Gaal door een gebaar te maken dat Román Riquelme ook vaak maakte. Riquelme had in zijn tijd bij FC Barcelona een slechte relatie met Louis van Gaal. Bovendien snauwde Messi de trefzekere Weghorst af tijdens een interview van de speler van PSG: “Wat kijk je idioot? Loop door.”

Ondanks het feit dat Argentijnse fans Messi loofden om zijn gedrag die wedstrijd, is hij er niet trots op. “Ik had het van tevoren niet bedacht om te doen. Ik wist wel wat Van Gaal had gezegd, maar het was iets dat op dat moment in me opkwam”, vertelt hij over het Riquelme gebaar. Ook het incident met Weghorst wordt besproken. “Ik ben niet blij met hetgeen dat erna gebeurde. Het zijn momenten van nervositeit. Alles gebeurt heel snel op zo’n moment”, aldus de wereldkampioen.