<
>

Analist Kees Kwakman: "Het is houtje-touwtje beleid bij FC Groningen"

De analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn kritisch op het beleid van FC Groningen. De club is op dit moment de hekkensluiter van de Eredivisie. “Dit is natuurlijk houtje-touwtje beleid”, stelt Kwakman. “Dat terwijl het qua spelersbeleid de laatste jaren best goed liep."

Trainerspositie
Ook de functie van trainer Dennis van der Ree staat ter discussie. “Het zou zomaar kunnen dat die Van der Ree geen één wedstrijd gaat winnen als hoofdtrainer”, zegt Kenneth Perez. Van der Ree begon dit seizoen als assistent-trainer bij Groningen en werd na het ontslag van Frank Wormuth eindverantwoordelijke in de Euroborg. Hij mocht het seizoen afmaken. “Misschien denkt hij zelf ook wel: ‘Deze rol is niks voor mij'", vraagt Perez zich hardop af.

Kop van Jut
Kwakman: “Ik ben donderdag bij FC Groningen geweest. Daar zit echt helemaal niks in. Ze krijgen nu FC Twente en PSV als volgende wedstrijden. Dus er moet snel iets gebeuren bij Groningen.” Kwakman heeft zo zijn ideeën. “Die zullen voor die twaalf wedstrijden misschien nog kunnen kiezen voor een andere coach. Het zou voor Van der Ree echt verschrikkelijk en pijnlijk zijn.” Maar ook is er kritiek op Mark-Jan Fledderus. “Er wordt nu ook om de kop van Fledderus geroepen. En dat is ook best wel logisch, want hij is hier verantwoordelijk voor. Maar wat los je er op de korte termijn mee op?”, vraagt Kwaman zich af. “Voor Van der Ree is het kneiterhard, maar misschien moet er voor die laatste wedstrijden een nieuwe coach komen”, is de suggestie van de oud-speler van FC Groningen.