<
>

Heitinga passeert Bassey en kiest voor Wijndal

Pro Shots

Om 14:30 uur staat Ajax in Rotterdam tegenover Excelsior. Het is de eerste wedstrijd voor de Amsterdammers sinds het ontslag van Alfred Schreuder. John Heitinga neemt nu de honneurs waar en heeft met assistent Micheal Reiziger een opstelling op papier gezet.

Heitinga maakt meteen een aantal opvallende keuzes. Calvin Bassey wordt gepasseerd en vervangen door Owen Wijndal, Devyne Rensch krijgt van Heitinga de voorkeur boven Jorge Sánchez als rechtervleugelverdediger en Mohammed Kudus heeft ook een basisplaats. Brian Brobbey begint op de bank.

De volledige opstelling van Ajax is als volgt (v.r.n.l.): Rulli, Rensch, Alvarez, Timber, Wijndal, Klaassen, Taylor, Kudus, Berghuis, Tadic, Bergwijn.

De opstelling van Excelsior is ook bekend. De Rotterdammers spelen met een enkele spits: Marouan Azarkan. Dat betekent dat Reda Kharchouch op de bank zit. De volledige opstelling van Excelsior ziet er als volgt uit (v.r.n.l.): Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Nieuwpoort, Awoudja, Tjoe-a-On, Goudmijn, Koopmeiners, Lamprou, Driouech, Azarkan.

De wedstrijd tussen Excelsior en Ajax is vanaf 14:30 uur te zien op ESPN 3.