<
>

Penaltykwestie van het WK te groot gemaakt volgens Frans Hoek

Frans Hoek gaat bij Goedemorgen Eredivisie uitgebreid in op de keeperskwestie van het Nederlands elftal voor en tijdens het WK. De trouwe keeperstrainer van Louis van Gaal geeft aan nog altijd achter de gemaakte keuzes rondom Tim Krul en Jasper Cillessen te staan en ook tevreden te zijn over de uitgevoerde tests rondom de penalty's. "Uiteindelijk is het helemaal niet bepalend geweest voor succes of geen succes."

Richting het WK bracht voormalig-bondscoach Van Gaal naar buiten dat hij wetenschappelijke onderzoeken ging uitvoeren met zijn ploeg om beter voor te bereiden op penaltyseries. Volgens Hoek hield dat vooral in dat er aar het type keeper en speler is gekeken om op die manier betere keuzes te kunnen maken en beter voor te bereiden. Hoek snapt ook dat de kritiek op de verloren penaltyserie tegen Argentinie alleen maar groter werd door de aangekondigde onderzoeken. "Het is groter gemaakt dan het is. Misschien was het heel verstandig geweest dat er helemaal niks naar buiten was gekomen, maar ik vind wel dat je alles moet doen binnen het vermogen om te kijken of je het beter kan doen."

Toch staat Hoek nog achter de gemaakte keuzes. Op de vraag of het geholpen heeft, reageert hij positief. "Ik vind dat er een paar dingen zijn die verbeterd zijn. Iedereen wist wat er van ze verwacht werd. Naar de keeper toe is niet datgene uitgekomen wat we gehoopt hadden, maar dat kun je alleen maar testen op het moment zelf."