<
>

31 januari: De Transfer Deadline Show op ESPN

Koopt Feyenoord nog een middenvelder, lukt het Ajax nog om een verdediger te strikken en gaat PSV nog een opvolger voor Cody Gakpo halen? Op 31 januari presenteert de Voetbalkantine de Transfer Deadline Show. Vanaf 18:00 uur houden we alle ontwikkelingen op de transfermarkt in de gaten. Zaakwaarnemers, scouts en analisten komen aan het woord tijdens de hectische laatste uurtjes van de winterse transferperiode.

Onder anderen Hans Nijland komt aan het woord. Nijland was 23 jaar de beleidsbepaler van FC Groningen en schreef onlangs een boek over zijn avonturen die hij meemaakte tijdens transferperiodes. Zo huurde Groningen Mateo Cassierra in 2017 van Ajax. De spits deed het niet naar behoren, waarop Nijland contact zocht met Marc Overmars (de toenmalige technisch directeur van Ajax). "Ik zei: Marc, we hebben een probleem... Marc antwoordde: dat snap ik, Cassierra. Stuur hem maar terug Hans, het gaat hem niet meer worden. Ik heb daar alle begrip voor, daar kunnen jullie ook niks aan doen. Wij hadden alleen wel al één jaar huur betaald, dus met enige schroom zei ik: ja, maar we hebben wel al betaald voor het hele jaar. Toen zei Marc Overmars meteen: Hans, ik stort morgen de helft van dat bedrag terug. Dat is briljant, het is ongekend.''

Buiten Nijland komen er nog veel meer gasten langs in de Voetbalkantine. Zo vertellen bijvoorbeeld Marcel Bout (voormalig scout Manchester United), Stijn Francis (Belgische zaakwaarnemer) en Anco Jansen (oud-speler van onder meer FC Emmen) over hun ervaringen tijdens de transferperiode. Ook staan er meerdere FaceTime-gesprekken gepland met verschillende personen uit de voetbalwereld.

De Transfer Deadline Show is dinsdag 31 januari vanaf 18:00 uur te zien op ESPN1.