<
>

Rentree Hyballa levert ouderwets avondje NAC op, De Graaf wint met Roda JC

Pro Shots

De rentree van Peter Hyballa bij NAC Breda kon niet beter beginnen. Jong AZ werd in eigen huis met 5-1 aan de kant gezet en dus zet de thuisploeg de goede serie voort. Bij Roda JC beleefde Edwin de Graaf een fijn debuut als trainer in Kerkrade, hij versloeg met zijn nieuwe club in eigen huis de Dordtenaren met 1-0.

NAC Breda - Jong AZ 5-1
De wedstrijd stond in het teken van de rentree van trainer Peter Hyballa bij NAC Breda en het werd snel duidelijk dat het een ouderwets avondje NAC ging worden. Al binnen het kwartier kwam NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion op voorsprong door Charles-Jesaja Herrmann. Een goede steekpass van Boyd Lucassen werd door Herrmann binnengewerkt terwijl de doelman van Jong AZ er niet goed uitzag. Op het Twitteraccount van de thuisclub kwam vooraf een poll met de vraag of NAC een strafschop zou gaan krijgen. De club kreeg al sinds april 2022 geen penalty meer en u raadt het al: Odysseus Velanas maakte vanaf de elfmeter de 2-0.

Al snel na rust zat er voor Jong AZ helemaal niets meer in: Loek Postma kreeg snel na de tweede treffer zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Diezelfde Velanas maakte na ruim een uur spelen de derde van de avond voor NAC Breda. De van Cambuur overgekomen spits Tom Boere kreeg na rust de kans van Hyballa. Niet hij, maar Ezechiel Banzuzi maakte de vierde treffer van de avond en Velanas maakte zorgde voor een hattrick: 5-0. Het slotakkoord kwam van Jesper van Aken, hij zorgde voor een pleister op de wond voor Jong AZ en bracht de eindstand op 5-1.

FC Den Bosch - MVV 3-3
In De Vliert was het vanaf minuut één spectaculair. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg wel heel gelukkig op voorsprong door een knullig eigen doelpunt van Leroy Labylle. Toch was MVV niet van slag en kwam het via Ruben van Bommel snel op gelijke hoogte. MVV beleeft moeizame weken waardoor de club wat gezakt is op de ranglijst. Vlak voor rust was het alsnog balen voor MVV: Tomas Kalinauskas zette FC Den Bosch voor de tweede keer op voorsprong: 2-1. Snel na rust maakte Anass Ahannach de 3-1 waardoor er maar geen einde leek te komen aan de mindere periode van MVV.

Dailon Livramento maakte vlak voor tijd nog de 3-2, maar het leek te laat om er nog een resultaat uit te halen voor de club uit Maastricht. In de 95ste minuut zorgde Mart Remans toch nog voor de gelijkmaker en dus nam MVV toch nog een resultaat mee naar huis.

VVV-Venlo - ADO Den Haag 0-0
Als je zin had in een spectaculair duel, dan zat je vrijdagavond in De Koel niet op het juiste adres. Voor rust was het zoeken naar hoogtepunten, maar was het de thuisploeg van Rick Kruys die de beste mogelijkheden kreeg. In de tweede helft kregen we zeer grote kansen voorgeschoteld, maar werden ze maar niet afgemaakt. Vlak voor tijd kreeg Nick Venema een naar het leek niet te missen kans op de openingstreffer, maar ook deze mogelijkheid ging er niet in. En dus eindigde het in Venlo zoals het begon: 0-0.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-1
Michel Kreek was vrijdagavond de eindverantwoordelijke bij Jong Ajax. De Amsterdammers schuiven John Heitinga - in ieder geval tot en met zondag - door van Jong Ajax naar het eerste elftal van de club. Aan Michel Kreek de taak om met zijn ploeg punten te pakken tegen de Brabanders die al vier wedstrijden ongeslagen waren. Doelpunten zagen we in dit duel pas na de rust: Christian Rasmussen zette Jong Ajax met wat geluk via een vrije trap op voorsprong, maar lang kon Jong Ajax niet van de voorsprong genieten. Een voorzet van Martijn Kaars werd promoveerd tot assist door Peter van Ooijen: 1-1. Kansen zagen we nog wel, maar doelpunten niet meer: Helmond Sport - Jong Ajax eindigde in 1-1.

Roda JC - FC Dordrecht 1-0
Ook een nieuwe hoofdcoach - maar dan voor de langere termijn - bij Roda JC. Edwin de Graaf zette afgelopen dinsdag een handtekening onder een contract met de looptijd tot en met het einde van het seizoen. De nieuwe trainer begint lekker met drie thuiswedstrijden in acht dagen. in de rust stond de brilstand nog op het scorebord in het Parkstad Limburg Stadion, maar Limbombe zorgde voor feest bij alles en iedereen met een Roda-hart: de aanvaller nam in de tachtigste minuut de 1-0 en tevens het enige doelpunt voor zijn rekening.

Telstar - Almere City 0-1
Ook bij Almere City was er deze week nieuws op het trainersvlak. Alex Pastoor blijft de komende seizoenen de trainer in Flevoland. Echt genieten van zijn ploeg kon Pastoor vrijdagavond niet, maar winnen deed hij met zijn elftal wel. Door een doelpunt van Lance Duijvestijn kwamen de bezoekers in de tachtigste minuut op voorsprong. Almere City gaf het niet meer uit handen en dus blijft de ploeg bovenin meedoen.

Roda JC - PEC Zwolle zie je maandagavond 19:50 uur LIVE op ESPN 1.