<
>

PEC steviger aan kop, Heracles onderuit tegen negental Eindhoven

Pro Shots

PEC Zwolle heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen van TOP Oss. Heracles Almelo, nummer twee van de ranglijst, liep averij op tijdens bezoek aan FC Eindhoven. Daarmee staan de Heraclieden na 22 speelronde op 6 punten achterstand van de Blauwvingers.

PEC steviger aan kop
PEC Zwolle stond tegen TOP Oss onder druk in de openingsfase, maar kwam na een klein halfuur toch op voorsprong. Younes Taha ontsnapte aan de Osse aandacht en kreeg alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen na een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant. Doelman Thijs Jansen was kansloos: 1-0

In de tweede helft leek er voor PEC weinig aan de hand, maar in de 67e minuut knalde Rick Dekker de bezoekers uit Oss uit het niets op gelijke hoogte. PEC ging daarna onmiddellijk vol in het offensief. Het leverde aanvankelijk niks op, tot invaller Apostolos Vellios, amper een minuut binnen de lijnen, de bevrijdende 2-1 binnenschoot. Lennart Thy en Dean Huiberts gooide het duel definitief in het slot, eindstand 4-1.

Heracles onderuit tegen negental FC Eindhoven
Het duel tussen FC Eindhoven en Heracles Almelo ging vanaf de eerste minuut gelijk op. Op een slap kopballetje van Heracles na vielen vooral de vele kleine overtredingen op in het eerste kwartier. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Eindhoven. Na een goede actie van Charles-Andreas Brym, die twee man passeerde, schoot Naoufal Bannis echter ver naast.

Na een halfuur spelen was het wel raak voor FC Eindhoven. Een voorzet van Tibo Persyn viel bij de tweede paal neer bij Evan Rottier, die he-le-maal vrij stond. De aanvaller nam de tijd en schoot beheerst raak in de hoek: 1-0. Rottier speelde een hoofdrol in het Jan Louwers Stadion. Zijn actie jegens Marco Rente leverde hem in de slotfase een rode kaart op. Ook Brym moest voortijdig gaan douchen. Maar met twee man minder bleef FC Eindhoven overeind, waardoor Heracles terrein moest prijsgeven op PEC Zwolle.