<
>

Tadic over ontslag Schreuder: "Je schaamt je kapot"

"Ik weet het allemaal niet meer. Het is onacceptabel en onwerkelijk. Het is pijnlijk, we moeten opstaan, we moeten iets veranderen. Dit is geen Ajax. Ajax wint, Ajax heeft blijdschap en prijzen nodig", aldus Dusan Tadic voor de camera van Ajax TV. Er zit geen woord Spaans bij de eerste reactie van de aanvoerder van Ajax over de situatie bij de club.

'Schreuder een goede coach'
Het afscheid van Alfred Schreuder - gisteravond in de kleedkamer na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam - viel Tadic zwaar: "Ik vind het heel jammer voor hem. Ik vind hem nog steeds een goede coach." Toch komt het vertrek niet als een verrassing voor de aanvaller: "Als je zo'n lange tijd niet weet te winnen bij een grote club als Ajax, dan weet je dat dit de volgende stap wordt. Dat zei Schreuder gisteravond zelf ook, dat het een normaal proces is in het voetbal."

Winnen
Tadic: "We hebben zoveel gepraat en we moesten het gister laten zien, maar dat hebben we niet gedaan. Nu moeten we karakter tonen, excuses zijn er niet meer. Het ligt alleen aan ons, wij staan op het veld." Wat Tadic betreft zit er nu maar één ding op: "Het maakt mij geen moer uit hoe, maar we moeten wedstrijden gaan winnen."

Volgens Tadic leeft er een hoop frustratie binnen de groep: "En een heleboel emotie. Zeker omdat je om deze club geeft. Het is heel moeilijk, maar we moeten er weer bovenop komen. Ik heb geen idee hoe, maar het moet gebeuren."

Excelsior - Ajax zie je zondagmiddag 14:30 uur LIVE op ESPN 3.