<
>

Tadic schuldbewust: "We hebben het te vaak laten afweten"

ANP Foto

Dusan Tadic voelt zich schuldig over het ontslag van trainer Alfred Schreuder. De aanvoerder van Ajax liet dat na afloop van het teleurstellende duel met FC Volendam (1-1) weten tegenover een handvol Ajax-watchers op het Arenadek.

De Amsterdammers wonnen al zeven Eredivisie-duels op rij niet meer. Dat is de afgelopen 58 jaar niet voorgekomen. "Ik weet hoe de mechanismen werken in de topsport. Als een coach niet wint, kan hij worden ontslagen. Dit is ook niet de eerste keer dat ik dit meemaak, maar wel de eerste keer dat het direct na een wedstrijd gebeurt", aldus Tadic.

Nadat Schreuder het nieuws te horen had gekregen, meldde Van der Sar zich in de kleedkamer om de spelersgroep te vertellen dat Ajax niet langer doorgaat met de trainer. “Alfred is daarna naar de kleedkamer gekomen", zegt Tadic. "Hij heeft afscheid van ons genomen en bedankt voor de samenwerking. Hij wenste ons succes en zei dat we dicht bij elkaar moeten blijven en dat we nog kampioen kunnen worden.”

Er ontstond geen gesprek. Het bleef stil in de kleedkamer. “We voelden ons allemaal schuldig. Dat zijn we ook, want we hebben het te vaak laten afweten.”

Na de wedstrijd tegen Volendam verschenen er geen Ajax-spelers voor de camera van ESPN. Na lang wachten werd duidelijk dat ook Schreuder niet voor de camera zou verschijnen, waarna Van der Sar zijn uitleg gaf over het zojuist uitgegeven persbericht over het ontslag van de hoofdtrainer. Ook de Duitse assistent Matthias Kaltenbach moet per direct de club verlaten.

Volgens De Telegraaf zal John Heitinga, nu trainer van Jong Ajax, zondag voor de groep staan als Ajax het uitduel met Excelsior speelt.