<
>

Heitinga na vertrek Schreuder naar eerste elftal Ajax

Pro Shots

Na het vertrek van Alfred Schreuder heeft Ajax besloten dat het John Heitinga bij het eerste elftal haalt. De huidige trainer van Jong Ajax zal waarschijnlijk een leidende rol krijgen naast de huidige assistent van het eerste elftal; Michael Reiziger. Volgens De Telegraaf hangt de duur van Heitinga's promotie af van de snelheid waarmee Ajax een nieuwe hoofdcoach vindt. Heitinga zit zondag als eindverantwoordelijke op de bank bij het uitduel met Excelsior.

Meulensteen moet Ajax 'nee' verkopen
Ajax heeft in de tussentijd ook geprobeerd om René Meulensteen bij de groep te halen als assistent. Hij had echter al zijn ja-woord gegeven aan de nationale ploeg van Australië, waar hij een belangrijke rol heeft naast bondscoach Graham Arnold. De trainer zegt tegen De Telegraaf: ''Ik heb het er met Edwin over gehad en ik zou hem graag hebben geholpen, maar het is op dit moment niet mogelijk om ook een rol bij Ajax te vervullen. Ik had al aangegeven dat Graham en ik zouden doorgaan bij het nationale team. Het is helaas geen optie.”

Nadat Schreuder en zijn assistent Matthias Kaltenbach de laan uit zijn gestuurd, krijgt Heitinga dus de belangrijkste rol binnen Ajax. Heitinga is al sinds 2016 werkzaam bij Ajax en vertolkte al diverse rollen bij de Amsterdammers. Sinds 2021 is hij trainer van Jong Ajax.

Michel Kreek had vrijdagavond de leiding over Jong Ajax tijdens het uitduel met Helmond Sport (1-1). Hij liet na de wedstrijd weten dat hij niet verwacht dat Heitinga terugkeert bij Jong Ajax.