<
>

Rensch keert terug in basiselftal Ajax, ook Bergwijn en Brobbey beginnen tegen Volendam

Pro Shots

Devyne Rensch keert na zijn schorsing terug in de basisopstelling van Ajax voor het thuisduel met FC Volendam. De 20-jarige verdediger ontbrak afgelopen weekend tegen Feyenoord (1-1 gelijkspel) vanwege een schorsing, maar is nu ook hersteld van een hersenschudding die hij opliep tegen FC Twente.

Rensch start als rechtsback en neemt zodoende de plek van Jorge Sánchez over. Edson Álvarez start wederom als centrale verdediger en vormt een duo met Jurriën Timber. Calvin Bassey begint als linksachter. Op het middenveld verandert er niets ten opzichte van de Klassieker in de Kuip van afgelopen zondag.

In de aanval heeft trainer Alfred Schreuder gekozen voor Steven Bergwijn in plaats van Francisco Conceição. Brian Brobbey krijgt de voorkeur boven Mohammed Kudus in de spits en Dusan Tadic begint als rechtsbuiten aan de belangrijke wedstrijd tegen Volendam.

Schreuder staat onder druk bij de Amsterdammers. Ajax heeft de laatste zes duels in de Eredivisie niet gewonnen, en dus moet er een resultaat tegen Volendam worden geboekt om in het spoor van koploper Feyenoord te blijven.

Opstelling Ajax
Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Bassey; Berghuis, Klaassen, Taylor; Tadic, Brobbey, Bergwijn

Opstelling FC Volendam
Stankovic; Plat, Mbuyamba, Flint, James; Mirani, Eiting, Sanchez; Twigt, Oristanio, Murkin

Ajax - FC Volendam zie je vanavond vanaf 21:00 uur Live op ESPN 2