<
>

Schreuder over hervorming technische staf Ajax: "Komende dagen gaat er wel iets gebeuren"

Alfred Schreuder heeft donderdag voorafgaand aan het thuisduel met FC Volendam aangegeven dat hij verwacht dat de technische staf bij Ajax gaat veranderen. "Ik denk wel dat de aankomende dagen iets gaat gebeuren. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Als er signalen komen uit de spelersgroep moet je dat serieus nemen", aldus de trainer van Ajax.

Schreuder ging verder niet in op wat voor veranderingen er aan zitten te komen. Schreuder: "Voor de rest willen we vandaag ons eerst focussen op de wedstrijd en dan kijken we de aankomende dagen wat er gebeurd".

Heitinga
Het Algemeen Dagblad meldde eerder op de avond dat Ajax deze week nog de technische staf hoopt te hervormen. Jong Ajax-trainer Johnny Heitinga is één van de beoogde assistenten van Alfred Schreuder. Ook René Meulensteen is benaderd, maar de assistent van de Australische bondscoach Graham Arnold is uiteindelijk niet op het aanbod ingegaan. De Telegraaf brengt Meulensteen nog wel in verband met de functie van assistent-trainer bij de Amsterdammers.

Positie Reiziger en Kaltenbach
Bovendien lijkt de kans groot dat Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach het veld moeten ruimen. De spelersgroep heeft volgens de genoemde Nederlandse kranten geen vertrouwen in de huidige technische staf, dat kwam vorige week naar boven toen mental coach Joost Leenders tijdens een door de spelersraad georganiseerde praatsessie de vraag opwierp wie ontevreden was over de staf. Van bijna alle spelers ging een hand in de lucht.

Inmiddels is duidelijk dat Schreuder nog wel vertrouwen geniet, al blijft zijn positie onder grote druk staan. De 50-jarige oefenmeester staat na de Klassieker (1-1 gelijkspel) gewoon langs de lijn voor het thuisduel met FC Volendam. Na zes Eredivisie-duels zonder zege, moet Ajax een resultaat boeken om in het spoor te blijven van koploper Feyenoord.

Ajax - FC Volendam zie je vanavond vanaf 21:00 uur LIVE op ESPN 2