<
>

PSV strikt Stewart als nieuwe technisch directeur: "Hij past perfect in dit profiel"

Pro Shots

Earnest Stewart wordt de nieuwe technisch directeur van PSV. Stewart treedt per 1 maart in dienst en tekent een contract tot medio 2027 bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. Hij is momenteel nog werkzaam als Directeur Voetbalzaken van de Amerikaanse voetbalbond.

Stewart is bij PSV de opvolger van John de Jong, die in september vertrok uit Eindhoven vanwege een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen. Algemeen directeur Marcel Brands nam in de tussentijd de taken van de directeur voetbalzaken waar.

Ervaring
Brands legt op de clubwebsite uit waarom er is gekozen voor Stewart: “We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring. Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel," aldus Brands.

"Toen de kans zich voordeed om terug te keren naar Nederland voor deze interessante en uitdagende rol, kon ik deze niet laten lopen", aldus Steward op de website van de Amerikaanse bond over zijn overstap naar PSV.

"Ik ben extreem trots op wat de technische afdeling van de bond de laatste vier jaar heeft bewerkstelligd om de volgende generatie spelers verder te helpen en de participatie van deze sport in dit land te vergroten. Het was een eer voor mij om de bond te hebben gediend."

Amerikaanse bond
De in Veghel opgegroeide Stewart was tot 2005 actief als voetballer bij onder meer VVV-Venlo, Willem II, NAC en DC United. Hij speelde ook 101 interlands en drie wereldkampioenschappen voor het nationale team van de Verenigde Staten.

Na zijn voetbalcarrière werd de 53-jarige Stewart technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda, AZ en in 2015 bij Philadelphia Union in de VS. In 2018 trad hij in dienst bij de Amerikaanse voetbalbond als manager van het mannenteam en promoveerde in 2019 tot Directeur Voetbalzaken.