<
>

Fortuna Vrouwen blijft ambitieus: "Volgend jaar Champions League"

Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Fortuna Sittard toe zou treden tot de Azerion Vrouwen Eredivisie, riep dit bij menig voetbalfan enige verbazing op. De club had tot voor kort geen enkel vrouwenteam en wilde nu direct op het hoogste niveau uitkomen. De nieuwkomers trokken zich niets aan van de sceptici. Na een stroeve start wonnen ze zes keer op rij en wisten ze zelfs PSV te verslaan. Fortuna Sittard ging als nummer drie de winterstop in.

Moeilijke start
“Als je me een half jaar geleden had verteld dat we nu derde zouden staan, had ik meteen getekend”, zegt Bo Breukers, manager vrouwenvoetbal bij Fortuna Sittard. “Ik denk dat we een moeilijke start gekend hebben. Ik denk dat dat normaal is, omdat we heel weinig samen getraind hadden voor de eerste competitiewedstrijd. Maar we hebben ons teruggeknokt”, vult topspits Tessa Wullaert aan.

Fortuna kende een indrukwekkende eerste seizoenshelft, de ploeg wist zelfs van PSV te winnen. “Dat neemt niet weg dat we nog voldoende ambitie hebben. We zijn van letterlijk nul naar tachtig procent gegaan, maar die volgende procenten worden steeds moeilijker. Volgend seizoen willen we de voorrondes voor de Champions League halen”, vertelt Breukers.

Topaankoop Wullaert
Fortuna’s topaankoop, Tessa Wullaert, stelde niet teleur dit seizoen. De teller van de Belgisch topscorer, die woensdag net naast de Gouden Schoen greep, staat op zeven goals en acht assists. Toch is ze nog niet tevreden: “Ik ben een winnaar, dus ik wil altijd de beste zijn. Momenteel ben ik nog niet super tevreden. Ik moet nog een beetje mijn ritme vinden, maar ik blijf werken en ik denk dat dat de tweede helft van het seizoen nog wel goed komt.”

Om volgend seizoen tweede te worden, en zo de voorrondes van de Champions League te bereiken, is de hardwerkende Wullaert hard nodig. Maar blijft de 29-jarige aanvalster? “Alles is mogelijk, maar momenteel zit ik hier goed. Ik heb een tweejarig contract, volgend seizoen zit ik hier sowieso nog. Ik hoop dat de visie van de club blijft om binnen een paar jaar een Champions League plek te behalen en daar wil ik best aan meehelpen”, aldus Wullaert.

Feyenoord - Fortuna Sittard zie je zondagmiddag 12:15 uur LIVE op ESPN 1.