<
>

Ajax verhuurt doelman Gorter aan Aberdeen

Pro Shots

Ajax-keeper Jay Gorter maakt een tijdelijke overstap naar het Schotse Aberdeen FC, zo weet ESPN. De nummer zeven van de Premiership huurt de 22-jarige doelman - als hij de medische keuring doorstaat - tot het einde van dit seizoen.

Gorter keert komend seizoen terug bij Ajax, daar bestaat geen twijfel over. De doelman gaat zelfs zijn contract, dat nog loopt tot de zomer van 2025, met een jaar verlengen.

Gorter kreeg dit seizoen de kans om zich te bewijzen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar ging in dat duel twee keer in de fout. Vervolgens koos Alfred Schreuder in de Eredivisie voor Remko Pasveer en belandde Gorter op de bank. Inmiddels is ook Pasveer gezakt in pikorde door de komst van de Argentijnse doelman Gerónimo Rulli. Omdat ook Maarten Stekelenburg nog in de selectie zit, was het uitzicht op speeltijd voor Gorter verder vertroebeld.

In Schotland kan hij weer speelminuten maken. Aberdeen staat zevende in de Schotse Premiership, dat twaalf clubs telt. 'The Dons' zijn naarstig op zoek naar versterking onder de lat; ze hebben de meeste tegendoelpunten (43) van alle clubs.

Gorter kwam in de zomer van 2021 over van Go Ahead Eagles.