<
>

Van der Ree vertrouwt op 3-5-2, toch op zoek naar buitenspeler

Ondanks de verloren derby van het Noorden, houdt FC Groningen-trainer Dennis van der Ree vast aan de ingeslagen weg: het 3-5-2-systeem. Het systeem, gespeeld met twee spitsen, houdt de oefenmeester niet tegen naar een ander soort aanvaller te zoeken tijdens de laatste dagen van de transferperiode. "Een buitenspeler met snelheid die ook in de spits kan, zou ideaal zijn."

Door de spelers die hij de afgelopen dagen kon verwelkomen besloot Van der Ree toch te switchen naar een systeem met vijf verdedigers, of zoals hij zelf zegt met drie verdedigers. "Ik wil helemaal niet dat het een verdedigende insteek krijgt. Voor dit team is het op dit moment het beste om met opgestroopte mouwen naar voren te verdedigen, dat gaan we dus ook doen."

Nieuwe assistent voor Van der Ree
Toen Frank Wormuth werd ontslagen werd Van der Ree gepromoveerd van assistent naar hoofdtrainer, waardoor gezocht moest worden naar een nieuwe assistent. Dinsdag werd bekend dat Gert Peter de Gunst dat gat gaat opvullen, waardoor er volgens Van der Ree weer meer tijd vrij is gekomen om spelers persoonlijk te begeleiden. "Ik ben een trainer die ervan houdt om veel met spelers persoonlijk te spreken. Daar was de afgelopen tijd geen ruimte voor."

Clash tegen Cambuur
De 43-jarige trainer van de Groningers staat sinds 14 november aan het roer en coachte sindsdien drie Eredivisie-wedstrijden en één KNVB Beker-duel, die allemaal verloren gingen. Dieptepunt in die reeks was het 3-2 verlies tegen de amateurs van Spakenburg. De druk neemt dus toe op Van der Ree, die donderdagavond om 18:45 uur een uitgelezen kans krijgt om afstand te nemen van rode lantaarn SC Cambuur.

FC Groningen - SC Cambuur is donderdagavond om 18:45 LIVE te zien op ESPN.