<
>

Gert Peter de Gunst versterkt technische staf FC Groningen

ANP Foto

FC Groningen is in haar zoektocht naar versterking voor de technische staf uitgekomen bij Gert Peter de Gunst. De 54-jarige oud-trainer van Ijsselmeervogels gaat Dennis van der Ree ondersteunen in de strijd tegen degradatie.

Onderbezetting

Na het ontslag van Frank Wormuth werd de oud-assistent trainer Dennis van der Ree doorgeschoven als hoofdtrainer. Iets dat zorgde voor een onderbezetting in de staf. Met de aanstelling van De Gunst, die een contract tekent tot het eind van het seizoen, is de staf weer op volle oorlogssterkte.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is content met de aanstelling van De Gunst. “Wij zijn heel blij met zijn komst, want met Gert Peter hebben wij een trainer kunnen vinden die heel veel ervaring heeft in de rol van assistent-trainer en van wie wij denken dat hij – in aanvulling op de overige stafleden – ons heel goed kan helpen in het restant van dit seizoen. Wij wensen hem en de volledige technische staf heel veel succes", laat Fledderus op de website van FC Groningen weten.

PEC Zwolle

De Gunst was in het verleden lange tijd actief als assistent bij PEC Zwolle. Hier was hij actief als rechterhand van trainers Ron Jans (2013-2017), John van 't Schip (2017-2018), Jaap Stam (2019) en John Stegeman (2019-2021). In oktober 2021 vertrok De Gunst om hoofdtrainer te worden van Ijsselmeervogels.