<
>

Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC

ANP Foto

Bij Roda JC is Edwin de Graaf gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. De 42-jarige De Graaf voerde zijn laatste trainersklus uit bij NAC Breda. In juni 2022 werd zijn aflopende contract niet verlengd. Sindsdien zat hij zonder werk. Nu tekent hij een contract tot het einde van het seizoen als eindverantwoordelijk bij de club uit Kerkrade.

“De afgelopen periode hebben we met verschillende kandidaten gesprekken gevoerd over de invulling van het hoofdtrainerschap. De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op Edwin gevallen, omdat we vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt die het beste bij de huidige spelersgroep passen', licht algemeen directeur Jordens Peters toe op de website van Roda JC. Met De Graaf wil Roda de weg omhoog inslaan op de ranglijst. "Samen met Edwin en de huidige technische staf gaan we de uitdaging aan en gaan we knokken voor een plek in de Play-Offs."

FC Dordrecht is de volgende tegenstander van Roda JC. In het thuisduel, dat aankomende vrijdag gespeeld wordt, staat Edwin de Graaf gelijk langs de zijlijn. Als voetballer was hij onder andere actief voor NAC Breda, RBC Roosendaal en Feyenoord.