<
>

Gareth Bale maakt debuut op professioneel golftoernooi

Etsuo Hara/Getty Images

Gareth Bale gaat voor een professionele carrière als golfspeler. Nog geen twee weken nadat de Welshmen zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, liet Bale dat weten op zijn Instagrampagina, twee weken nadat hij zijn afscheid aankondigde. Bale gaat meedoen aan de PGA-tour, een wedstrijd waar met een mogelijke eindwinst zo'n 8,3 miljoen euro mee gemoeid is.

Prioriteiten

Het is geen geheim dat Bale houdt van een potje golf. In 2019 verscheen hij na afloop van een wedstrijd met de Welshe ploeg met een vlag waar hij zijn prioriteiten toen duidelijk liet merken. 'Wales, Golf, Madrid', doelend op zijn dolende situatie bij Real Madrid en de kritiek die hij toen kreeg dat hij niet met zijn hoofd bij Los Blancos zou zijn.

Bale hield het uiteindelijk tot 2022 vol bij Real Madrid maar werd nooit meer een belangrijke speler, op een aardig seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur na. Bij Wales bleef hij niettemin onverminderd fanatiek en gaf hij alles op het EK van 2021 en het WK anderhalve maand geleden. Bale speelde in zijn laatste half jaar voor Los Angeles FC, waar hij een belangrijke rol speelde in de uiteindelijke winst in de MLS Cup.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

PGA-tour

Bale is daarna in Amerika blijven wonen, iets dat hem nu goed uitkomt aangezien het toernooi in Californië wordt georganiseerd. In de eerste wedstrijd neemt Bale het op tegen nummer 10 van de wereld Matt Fitzpatrick. Later volgt ook nog een ontmoeting met voormalig nummer één van de wereld Luke Donald. Bale zal het niet makkelijk krijgen gezien het feit dat hij over handicap 2 beschikt, iets dat vergelijkbaar is met een hoog amateurniveau.