<
>

Venema grote man bij VVV, zege voor Roda en Jong AZ en Helmond spelen gelijk

Pro Shots

Drie verschillende Jong-ploegen speelden een thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV verloor met 1-2 van VVV-Venlo, Jong AZ speelde met 1-1 gelijk tegen Helmond Sport en Roda JC won met 1-2 op bezoek bij Jong Ajax.

Jong PSV 1-2 VVV-Venlo
De wedstrijd tussen Jong PSV en VVV-Venlo werd afgewerkt in het stadion van FC Eindhoven. Het veld op De Herdgang niet bespeelbaar en daarom werd er uitgeweken naar het kunstgras van het Jan Louwers Stadion. Daar werd het 1-2 voor VVV-Venlo. Jong PSV kwam nog op 1-0 door Jason Van Duiven, maar door goals van Robin Lathouwers en Nick Venema werd het 1-2. Door de zege klimt VVV naar een vijfde plek, Jong PSV staat dertiende.

Jong PSV had geen last van heimwee op het kunstgras, want het begon geweldig. Al na 10 minuten kwam het op 1-0 door een doelpunt van Van Duiven. Hij reageerde attent op een van richting veranderd schot en knikte de bal knap binnen.

Voor rust kreeg VVV nog wel kansen, maar Nick Venema had onder andere het vizier niet op scherp en daarom ging PSV met een voorsprong de rust in. Na rust kwam VVV-Venlo wel op 1-1. Jong PSV-doelman Kjell Peersman werd behoorlijk gehinderd, maar het spel mocht verder van scheidsrechter Martijn Vos vond het allemaal prima en Robin Lathouwers kon de bal binnenwerken.

Lang leek de wedstrijd op een remise uit te draaien, maar in de 90ste minuut was daar Nick Venomenema. De aanvaller kwam knap voor zijn man en kopte de bal prachtig binnen. Zijn doelpunt bleek de winnende te zijn en hij zorgde ervoor dat de drie punten meegingen naar Venlo.

Jong AZ 1-1 Helmond Sport
Jong AZ heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Helmond Sport. Soulyman Allouch maakte er via een heerlijke penalty 1-0 van, maar Helmond Sport Peter van Ooijen maakte er vlak daarna 1-1 van. Jong AZ staat na de remise zevende, Helmond Sport staat achttiende.

De eerste helft tussen Jong AZ en Helmond Sport was niet om over naar huis te schrijven. Thuisploeg Jong AZ kreeg via Jayden Addai en Lewis Schouten wel de betere kansen, maar het kon geen vuist maken tegen Helmond.

De tweede helft begon een stuk spectaculairder. In de 51ste minuut kreeg de ploeg uit Alkmaar een strafschop. Allouch ging achter de bal staan en schoot binnen middels een heerlijke 'Panenka.' Lang kon Jong AZ echter niet genieten van de voorsprong. Vier minuten na de 1-0, stond het alweer 1-1. Van Ooijen kon vrij uithalen aan de rand van het zestienmetergebied en schoot hard binnen.

Helmond Sport leek er nog 1-2 van te maken, maar Jafar Arias stond in buitenspelpositie toen hij binnentikte. Het bleef daarom dus bij 1-1.

Jong Ajax 1-2 Roda JC
Op een ijskoud Sportpark De Toekomst won Roda JC met 1-2 van Jong Ajax. De grote man in de wedstrijd was Donny Warmerdam. De verdediger kopte Ajax eerst naar 1-0, maar werd uiteindelijk de schlemiel. Dylan Vente was verantwoordelijk voor de 1-1 en daarna werkte Warmerdam de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Op de ranglijst staat Roda inmiddels negende, Jong Ajax vijftiende.

Ajax begon de wedstrijd met een aantal jongens die ook al wel eens meededen bij het eerste elftal. Zo waren er basisplaatsen voor Kian Fitz Jim en Lorenzo Lucca. Roda, dat voor de wedstrijd tegen Ajax al drie wedstrijd niet had gewonnen, deelde in het begin van het treffen een aantal speldenprikjes uit.

Vente en Phil Sieben schoten richting de goal van de Amsterdammers, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Jong Ajax had de controle over de wedstrijd en kwam na 24 minuten op een 1-0 voorsprong. Warmerdam kon vrij inkoppen na een vrije trap van Kristian Hlynsson. Vlak na de 1-0 kon Hlynsson zelf bijna de 2-0 maken, maar de IJslander kopte de bal van dichtbij naast.

De misser kwam Jong Ajax duur te staan. In de 41ste minuut kopte Vente een vrije trap van Lennerd Daneels tegen de touwen en bracht hij de stand naar 1-1. Nog voor rust kwam Roda zelfs op een 1-2 voorsprong. Warmerdam, die eerder voor de 1-0 had gezorgd, schoot de bal nu knullig langs zijn eigen doelman.

Na rust was Roda de betere ploeg. Vooral Bryan Limbombe was het een aantal keer dicht bij de 1-3. Hij had het vizier niet op scherp of kwam Tom De Graaff, doelman van Jong Ajax, tegen. Uiteindelijk bleef het dan ook bij 1-2.