<
>

Presentatie bondscoach Koeman vanmiddag live op ESPN

Pro Shots

De KNVB presenteert vanmiddag om 13:00 uur Ronald Koeman als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De persconferentie is live te volgen op ESPN 1 en het Youtube-kanaal van ESPN.

Koeman begint aan zijn tweede periode als bondscoach. Hij had Oranje eerder al van 2018 tot 2020 onder zijn hoede, voordat hij besloot naar FC Barcelona te vertrekken. In zijn eerste periode als bondscoach bereikte het Nederlands elftal onder andere de finale van de Nations League en sleepte het een EK-ticket in de wacht.

De bondscoach gaat in zijn tweede periode samenwerken met zijn assistenten Erwin Koeman en Sipke Hulshoff, en keeperstrainer Patrick Lodewijks. Zij zijn ook bij de presentatie aanwezig.

Er staat gelijk een zware klus te wachten voor Koeman en zijn staf. Op 24 maart staat hun eerste wedstrijd op het programma en daarin neemt Nederland het op tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie. Oranje neemt het verder op tegen Ierland, Griekenland en Gibraltar. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor het EK van 2024, dat in de zomer in Duitsland plaatsvindt.

Koeman heeft een contract dat hem tot en met het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico aan de KNVB verbindt.