<
>

Arne Slot: "Ajax onze grote concurrent, maar moeten zeker letten op de andere ploegen"

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax zit erop. De conclusie: 1-1, beide ploegen één punt. “We zijn vandaag voetballend meegegaan. Dat is het grootste compliment voor het team vandaag”, zegt slot voor de camera van ESPN. “Je kan niet zeggen dat Ajax beter gevoetbald heeft dan ons.”

De concurrentiestrijd
“Als AZ straks wint dan komen die op twee punten van ons. PSV staat op drie punten en Twente is in de buurt. Maar we kijken ook zeker naar Ajax, omdat die de afgelopen jaren kampioen zijn geworden. Waarvan ze er één gekregen hebben. Dus dat is absoluut een grote concurrent van ons. Maar er zijn ook andere teams die we zeker in de gaten moeten houden”, stelt Slot.

De lichtpuntjes
Slot benoemd onder andere dat Geertruida een belangrijke rol in de wedstrijd heeft gespeeld, maar ook de jongelingen Hartman en Wieffer. "Hartman dekte ongelofelijk agressief door. Geweldig om te zien dat een speler die vier á vijf wedstrijden heeft gespeeld in de Eredivisie, dit in een klassieker presteert. Dat gold voor meer spelers van ons.” Ook over Wieffer is de trainer tevreden. “Het is pas zijn derde wedstrijd op het hoogste niveau. Die heeft een prima wedstrijd gespeeld. Hij heeft een ongelukkige goal gemaakt, maar een goede wedstrijd gespeeld."