<
>

Berghuis hard over media: "M'n oma stuurde dat ze bezorgd is"

Hij was de meest besproken man van deze week: Steven Berghuis. In de wedstrijd viel hij op met balverlies bij de openingstreffer van Feyenoord. Na afloop ging het vooral over hoe hij de afgelopen dagen heeft beleefd.

Het was de eerste keer sinds zijn overstap naar Ajax dat Berghuis aantrad in een Klassieker met publiek in De Kuip. Dat gegeven werd breed uitgemeten in de media.

Berghuis gaf aan over hoe hij naar de berichtgeving over zijn persoon heeft gekeken. Hij en zijn familie hebben daar last van ondervonden. “De media heeft het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving”, zei Berghuis. “Ik heb hele verstandige mensen aan het woord gehoord zoals onze trainer en de trainer van Feyenoord. Maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord, zoals Rene van der Gijp. Dan begin ik met de domste. De dingen die hij zegt in de uitzending. Een Algemeen Dagblad waar denk ik heel verstandige mensen werken, mensen met een gezin, die het verstandig vinden om een foto van mij in een Ajax-shirt schreeuwend op de cover te plaatsen. Zou dat helpen? Helemaal in Rotterdam”, vroeg Berghuis zich hardop af.

“Deze week heeft impact gehad op mij maar ook op mijn familie. Ik denk dat media, en mensen met zo’n groot bereik, wel moeten nadenken voor ze wat zeggen.” Er werd gevreesd voor een ongewoon vijandelijk ontvangst voor de linkspoot, maar dat bleek in de praktijk anders uit te pakken. “Als je vandaag ziet in het stadion: prima. Fluiten; oke. Paar spreekkoren: oke. Maar mensen worden zo opgehitst via de media. Dat heeft heel veel impact op mij en mijn familie.”