<
>

Netten bij Klassieker hebben invloed op kijkervaring

Het veld van De Kuip zal tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, aankomende zondag, worden afgeschermd door netten, een extreme maatregel in het Nederlandse voetbal die ook invloed zal hebben op de kijkervaring thuis. "Alternatieven zijn serieus overwogen, maar er is uiteindelijk gekozen voor het afnetten van het speelveld", valt te lezen op de website van Feyenoord.

Gevolgen voor fans in het stadion en thuis

De metershoge netten zijn neergezet om te voorkomen dat supporters voorwerpen op het veld gooien. Het gevolg van de maatregel is dat niet alleen in het stadion maar ook tijdens de tv-uitzending palen en netten in beeld te zien zullen zijn die het zicht belemmeren. "Het is betreurenswaardig dat zo’n verregaande maatregel nodig wordt geacht tijdens een van de mooiste wedstrijden van het jaar", zegt Maarten van Rooijen, woordvoerder van ESPN. "Maar veiligheid dient altijd voorop te staan, dus we gaan onze uiterste best doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan en de impact voor de kijkers thuis zoveel als mogelijk te beperken. Maar dat het gevolgen heeft voor de kijkervaring lijkt helaas onontkoombaar."

De wedstrijd tussen koploper Feyenoord en nummer drie Ajax is zondagmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1, een uitgebreide voorbeschouwing met Milan van Dongen, Hans Kraaij Jr. en Kees Kwakman is vanaf 13.30 uur te zien op ESPN 4.